Το πολυσυνέδριο ‘Capital and Vision’, διοργανώνεται από το Ελληνογερμανικό επιμελητήριο και πραγματοποιείται στις 23-25 Σεπτεμβρίου στο Ξενοδοχείο Hilton.
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων ALMA διοργανώνει δίωρο Συνέδριο στις 24 Σεπτεμβρίου και ώρα 10:00-12:00, στην αίθουσα Θάλεια 3, με θέμα 'Διαφορετικότητα=Δημιουργικότητα'.
Θα γίνει παρουσίαση του Κέντρου Ημέρας παιδιών και εφήβων με αυτισμό και διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές και παρουσίαση προγραμμάτων Συλλόγου.
Επίσης, η δυναμική της ένταξης για τη συμμετοχή σε μια κοινωνία ίσων ευκαιριών.
Ομιλητές είναι η Κατερίνα Γιαννακοπούλου (Πρόεδρος Συλλόγου), Γιώργος Παπαθανασίου (Εργοθεραπευτής), Κωνσταντίνος Ρίζος (Ψυχολόγος), Γεωργία Παπαχρήστου (Λογοθεραπεύτρια).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.
Πληροφορίες: 210-8664100, 210-9828150
e-mail: info@almatop.gr
www.almatop.blogspot.com
Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Προσαρμοσμένων Δραστηριοτήτων 'ALMA' είναι ένα μη κερδοσκοπικό σωματείο, με αριθμό απόφασης 4533/1996, και πιστοποιημένος ως φορέας παροχής κοινωνικής φροντίδας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα του Υ.Υ.Κ.Α., ενώ διαθέτει Διαχειριστική Επάρκεια και είναι μέλος της Ομοσπονδίας Εθελοντικών μη Κυβερνητικών Οργανώσεων Ελλάδος.
Ο Σύλλογος που ιδρύθηκε το 1996 από ομάδα επιστημόνων διαφόρων ειδικοτήτων εργαζομένων στην ειδική αγωγή υλοποιεί εκπαιδευτικά ,παιδαγωγικά ,αθλητικά, πολιτιστικά και ψυχαγωγικά προγράμματα για παιδιά και ενήλικες με αναπηρία (νοητική υστέρηση, αυτισμό με ή χωρίς κινητική αναπηρία) με στόχο την κοινωνικοποίηση, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και τη δημιουργική απασχόλησή τους στον ελεύθερο χρόνο τους.
Μέσα από ποικίλες εκπαιδευτικές και δημιουργικές δραστηριότητες αξιοποιούνται και αναπτύσσονται οι ικανότητές τους και προωθείται η ένταξή τους σε μία κοινωνία ίσων ευκαιριών.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το στρες και το πένθος δεν προκαλούν καρκίνο [μελέτη]
Να τρώω σκόρδο κάθε μέρα;
Πρόκληση για τους γιατρούς η διαδικασία αποδιασωλήνωσης [μελέτη]