H τοσιλιζουμάμπη της Roche Hellas, διακρίθηκε με το βραβείο Καλύτερου Βιοτεχνολογικού Προϊόντος κατά την τελετή απονομής των Prix Galien 2013, που διοργανώθηκαν φέτος για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

Τα βραβεία αυτά θεωρούνται ισότιμα με τα βραβεία Νόμπελ στη φαρμακευτική βιομηχανία, καθώς αποτελούν την υψηλότερη διάκριση στη φαρμακευτική έρευνα και ανάπτυξη και επιβραβεύουν τα πιο σημαντικά φάρμακα που εισήχθησαν στην αγορά και τα επιτεύγματα της καλύτερης ερευνητικής ομάδας.

‘Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι για αυτή τη διάκριση που επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά το στρατηγικό στόχο της εταιρείας μας να αναπτύσσει καινοτόμα προϊόντα που καλύπτουν θεραπευτικά κενά και βελτιώνουν τη ζωή των ασθενών’, δήλωσε η κα Δήμητρα Κιντώνη, Business Unit Director Specialty Care, Roche Hellas.

Ο Όμιλος Roche έχει τις περισσότερες διακρίσεις διεθνώς στo πλαίσιο του θεσμού, καθώς έχει λάβει συνολικά 35 βραβεία Prix Galien για τα προϊόντα του.

Το εξανθρωποποιημένο μονοκλωνικό αντίσωμα τοσιλιζουμάμπη που στοχεύει κατά του υποδοχέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6), αναπτύχθηκε για την αντιμετώπιση της ρευματοειδούς αρθρίτιδας. Αποτελεί επίσης, την πρώτη βιολογική θεραπεία που έχει εγκριθεί στην Ευρώπη για την αντιμετώπιση της ενεργούς Συστηματικής Νεανικής Ιδιοπαθούς Αρθρίτιδας, μιας σπάνιας και σοβαρής μορφής της νόσου που εμφανίζεται στα παιδιά.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΕΚΑΒ: Ολοκληρώθηκε η πλήρους ανάπτυξης άσκηση πεδίου στην Κρήτη
Πώς θα διατηρήσω τα κιλά μου μετά τη δίαιτα
Πέθανε ο πατέρας του Γιάννη Καλλιάνου - ΕΔΕ στο νοσοκομείο "Αττικόν"