Την ακριτική Κόνιτσα θα επισκεφθούν το Σάββατο 2 Μαρτίου, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Γιώργος Πατούλης και ο Γενικός Διευθυντής του Φιλανθρωπικού Οργανισμού ΑΠΟΣΤΟΛΗ κ. Κωστής Δήμτσας, στα πλαίσια του 10ου Ακριτικού Οδοιπορικού Υγείας που πραγματοποιεί το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής.

Σκοπός του Οδοιπορικού Υγείας είναι η παράδοση φαρμακευτικού και υγειονομικού υλικού για τους ανασφάλιστους και φτωχούς ακρίτες της Κόνιτσας και η παράλληλη καταγραφή των υγειονομικών τους προβλημάτων με την προοπτική νέων πρωτοβουλιών ώστε στις παραμεθόριες περιοχές να γίνουν πράξη τα λόγια του Αρχιεπισκόπου: 'Κανείς χωρίς φαγητό-γιατρό και Φάρμακα'.

Παράλληλα, κλιμάκιο του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής και του Παραρτήματος του Ιατρείου στην Ελληνική Καρδιολογική Εταιρεία θα εξετάσει πολίτες στα πλαίσια της έγκαιρης διάγνωσης και πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων.

Η τελετή παράδοσης παραλαβής του φαρμακευτικού υλικού θα πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Υγείας Κόνιτσας το Σάββατο 2 Μαρτίου και ώρα 18:00, ενώ στη συνέχεια οι εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής θα απευθύνουν χαιρετισμό στην Ιατρική Ημερίδα Ενημέρωσης του Κοινού που θα λάβει χώρα στο Δημαρχείο Κόνιτσας στις 19:00 με στόχο την πρωτογενή και δευτερογενή πρόληψη στην ακριτική ζώνη.

Στην ημερίδα θα μιλήσουν ο Δήμαρχος Κόνιτσας κ. Γαργάλας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κ. Πατούλης για την Υγεία στις παραμεθόριες περιοχές και την ισότιμη προσβασιμότητα των ακριτών στο Σύστημα Υγείας, ο Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ.

Δήμτσας για τις πρωτοβουλίες στήριξης της Αρχιεπισκοπής σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης, ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος της Ελληνικής Καρδιολογικής Εταρείας κ. Φούσας, η Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ιωαννίνων κα Τσιάρα, ο Υπεύθυνος του Διαβητολογικού Κέντρου και Διευθυντής του ΓΝ Νίκαιας κ.

Μπούσμπουλας, ο Διευθυντής Καρδιολογίας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων κ. Παππάς και ο Παιδίατρος κ. Σέρμπης.

Η ημερίδα τελεί υπο την Ευλογία του Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέα και την αιγίδα του Δημάρχου Κόνιτσας κ. Γαργάλα.

Προσθέστε το iatronet.gr στο Discover

Ειδήσεις υγείας σήμερα
11η εκστρατεία της ΑΜΚΕ Με Οδηγό το Διαβήτη: 25 αδιάγνωστα περιστατικά διαβήτη και νεφρικής νόσου και δεκάδες αρρύθμιστοι διαβητικοί
Διαβήτης: Οι λοιμώξεις αποτελούν σημαντικό κίνδυνο [μελέτη]
Η γυναικεία γονιμότητα μπορεί να βλάπτεται από τη χρόνια στοματική φλεγμονή