Το Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας του Καρκίνου ΕΛΙΕΚ σε συνεργασία με τις οργανώσεις: ‘Αγκαλιάζω’, ‘Άλμα Ζωής’ και ‘Κ.Ε.Φ.Ι.’ διοργανώνει τη 2η Ημερίδα ενημέρωσης του κοινού για τον καρκίνο με θέμα : ’Νέα δεδομένα και έγκαιρη διάγνωση των καρκίνων πνευμόνων, παχέος εντέρου και μαστού’ το Σάββατο 1 Φεβρουαρίου 2014, στο Ξενοδοχείο Divani Caravel από τις 09.00 - 14.30
Tο Ελληνικό Ίδρυμα Έρευνας Καρκίνου βασικό σκοπό έχει να συμβάλει στην πρόληψη και καταπολέμηση της νόσου, μέσα από την προαγωγή της έρευνας, την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση τόσο του επιστημονικού κόσμου όσο και του ευρύτερου πληθυσμού σχετικά με τον καρκίνο.
Στην ημερίδα θα παρουσιαστούν θέματα σχετικά με τον καρκίνο του πνεύμονα, την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του παχέως εντέρου, οδηγίες για τον καρκίνο του μαστού, τη χρήση της τεχνολογίας στην ενημέρωση και υποστήριξη ασθενών με καρκίνο, ενώ θα υπάρξει στρογγυλό τραπέζι για τους ανασφάλιστους καρκινοπαθείς στην Ελλάδα της κρίσης.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η ανακάλυψη νέων δραστικών ουσιών έχει μειωθεί κατά 20% στην ΕΕ
Κώδικας Δεοντολογίας για την επικοινωνία στον καρκίνο
Η φυματίωση είναι ακόμα εδώ και δεν κάνει διακρίσεις