Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης (ΓΓΜΕ) διοργανώνει το 5ο Διεθνές Διήμερο Συνέδριο με θέμα «Άτομα με Αναπηρία και ΜΜΕ – Ενσωμάτωση και Κρίση στην Ψηφιακή Εποχή», την Πέμπτη 13 και Παρασκευή 14 Μαρτίου 2014, με ώρα έναρξης στις 9.30 π.μ.
Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Συνεδριακό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Μέσων Ενημέρωσης – Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου, Καλλιθέα).
Στόχος του συνεδρίου είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και των εκπροσώπων των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης σχετικά με τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και η βελτίωση πρόσβασης των ΑμεΑ στην επικοινωνία και την ενημέρωση.
Στην εκδήλωση χαιρετισμό θα απευθύνουν ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό & Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, κ. Σίμος Κεδίκογλου, ο Υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Πρόνοιας, κ. Ιωάννης Βρούτσης, ο Υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο Γενικός Γραμματέας Μέσων Ενημέρωσης, κ. Ιωάννης Παναγιωτόπουλος.
Οι θεματικές ενότητες που θα αναλυθούν κατά τις εργασίες του 5ου Διεθνούς Συνεδρίου είναι:
• ΜΜΕ και αναπηρία: υπάρχουν καλές πρακτικές;
• Νέα Μέσα: από τα στερεότυπα στις νέες διαδικτυακές κοινότητες
• Αθλητισμός και εκπαίδευση ως πεδία διαλόγου και εξάλειψης των διακρίσεων
• Αναπηρία, παιδιά και νέα μέσα
• Διαφήμιση και κοινωνική ευθύνη
• Πρόσβαση και ρύθμιση: η διεθνής εμπειρία
• Οικονομική κρίση, άτομα με αναπηρία και δημόσια εικόνα
• Προς μια σύγχρονη ατζέντα για τα ΜΜΕ και τα άτομα με αναπηρία
Στις εργασίες του Συνεδρίου έχουν κληθεί να συμμετάσχουν και να καταθέσουν τις απόψεις και προτάσεις τους, πανεπιστημιακοί καθηγητές, επικοινωνιολόγοι, εκπρόσωποι των ΜΜΕ και εκπρόσωποι του χώρου των ΑμεΑ από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Καθόλη τη διάρκεια του συνεδρίου θα υπάρχει διερμηνεία σε ελληνικά, αγγλικά και ελληνική νοηματική.
Τις εργασίες της ημερίδας μπορεί κανείς να παρακολουθήσει σε live streaming μέσα από τον δικτυακό τόπο του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων (http://www.amna.gr/).
Επιπλέον Πληροφορίες
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Οι εναλλακτικές του γάλακτος στο μικροσκόπιο: Τι γίνεται με τα προϊόντα καρύδας
ΙΣΑ: Ικανοποιήθηκε το αίτημα για συνέχιση του προγράμματος "Προλαμβάνω"
Γρίπη: Υποχώρηση με εξάρσεις - Ευρωπαϊκή πρωτιά στη θετικότητα - Έξαρση ρινοϊού, εντεροϊού