Εισαγωγικό βιωματικό σεμινάριο στο Ψυχόδραμα, πραγματοποιείται στις 8 και 9 Δεκεμβρίου, από την Gabi Stiegler, διευθύντρια του εκπαιδευτικού κέντρου Psychodrama Forum, του Βερολίνου. Η κα Stiegler είναι κλινική ψυχολόγος, εκπαιδεύτρια ψυχοδράματος.

Το σεμινάριο διοργανώνεται από τον Νίκο Τάκη και την Νένα Βλασσά, δυο από τα ιδρυτικά μέλη της εταιρίας στην Ελλάδα.

Το ψυχόδραμα είναι μια μέθοδος ομαδικής ψυχοθεραπείας που βασίζεται στη χρήση θεατρικών τεχνικών. Κύριος εισηγητής θεωρείται ο Jacob Levy Moreno, ο οποίος παρατήρησε ότι η επεξεργασία των προσωπικών βιωμάτων μιας ομάδας ερασιτεχνών ηθοποιών μέσα από διάφορες θεατρικές τεχνικές επέφερε σημαντικές αλλαγές και βελτιώσεις στην προσωπικότητά τους, είχε δηλαδή μια ψυχοθεραπευτική διάσταση.

Ο Moreno ίδρυσε στις αρχές του αιώνα το αυτοσχέδιο θέατρο στη Βιέννη, μέσα στο οποίο ασκούσε το ψυχόδραμα και στη δεκαετία του '30 μετέβη στην Νέα Υόρκη, όπου θεμελίωσε ερευνητικά και θεωρητικά τις αρχές του Ψυχοδράματος.

Στην Ελλάδα ιδρύθηκε το 2004 η Ελληνική Εταιρία Ψυχοδράματος, αποτελούμενη από 10 ψυχοδραματιστές εκπαιδευμένους στη μέθοδο του Moreno.

Η διάρκεια του σεμιναρίου θα είναι 18 ώρες και το κόστος ανέρχεται σε 120 €. Θα υπάρχει ταυτόχρονη μετάφραση από τα γερμανικά και θα χορηγηθεί βεβαίωση παρακολούθησης.

Τηλ. επικοινωνίας: 210-6525216 κ 6980860

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση