Το Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα. Πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση», την Παρασκευή, 9 Ιουνίου 2017 και ώρα 18:00 στην Αίθουσα «Στέλιος Παπαδημητρίου» (Λ. Συγγρού 357, Καλλιθέα). Η θεματολογία καλύπτει θέματα όπως ο καρδιαγγειακός κίνδυνος στα ρευματικά νοσήματα, το λιπιδαιμικό προφίλ και η πρόληψη στους ρευματικούς ασθενείς, διαγνωστικά εργαλεία για την προσέγγιση των καρδιαγγειακών νοσημάτων στους ρευματικούς ασθενείς, ο ρόλος της άσκησης, της μουσικής και του χορού στους καρδιαγγειακούς και ρευματικούς ασθενείς. Μετά το πέρας της Ημερίδας, θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα στο Αίθριο του Ωνασείου.

Σκοπός της Ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση ασθενών με ρευματικά νοσήματα για την πρόληψη και έγκαιρη θεραπεία των καρδιαγγειακών νοσημάτων. Οι ρευματικοί ασθενείς παρουσιάζουν μεγαλύτερη συχνότητα καρδιαγγειακών προβλημάτων απ’ ότι ο υπόλοιπος πληθυσμός. Η καρδιαγγειακή νόσος σε αυτή την ομάδα ασθενών είναι συνήθως σιωπηλή, με αποτέλεσμα η διάγνωση να τίθεται πολύ αργά.  

Η Ημερίδα απευθύνεται σε ασθενείς και σε επαγγελματίες υγείας. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το πρόγραμμα της Ημερίδας βρίσκεται στον ιστότοπο www.onasseio.gr.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για ασφαλή κατανάλωση αλκοόλ το Πάσχα
Απολαύστε το γιορτινό τραπέζι του Πάσχα χωρίς καούρα και δυσπεψία
Πασχαλινό τραπέζι χωρίς ενοχές! 10 tips για να το απολαύσετε