Το φετινό μήνυμα του Athens Science Festival 2018, «Επιστήμη χωρίς Σύνορα», ενέπνευσε τη συνεργασία ανάμεσα στο British Council και την AstraZeneca. Οι καλύτερες ιδέες των επιστημόνων παίρνουν σάρκα και οστά όταν εκείνοι αψηφούν περιορισμούς και εμπόδια. Το πρότυπο της γυναίκας-επιστήμονα και η σημασία της δυνατότητας πρόσβασης κάθε φύλου σε ίσες ευκαιρίες, αναδείχθηκαν στο Athens Science Festival μέσα από μια σειρά δραστηριοτήτων.

Το κοινό που επισκέφτηκε το φεστιβάλ είχε τη δυνατότητα να περάσει το δικό του μήνυμα για τον ρόλο της γυναίκας στην επιστήμη σε μια ημέρα ειδικά αφιερωμένη σε αυτό. Εκατοντάδες Αθηναίοι «υπέγραψαν» με την συμμετοχή τους την ανάγκη να καταργηθούν οι φραγμοί που αποθαρρύνουν τις γυναίκες να εξελιχθούν στον κλάδο και γέμισαν με ελπίδα το wish board που είχε στηθεί ειδικά για αυτό το σκοπό.

Τα περιθώρια προόδου στο θέμα της ισορροπίας των δύο φύλων στην επιστήμη είναι μεγάλα, ωστόσο τόσο η AstraZeneca όσο και το British Council έχουν εκφράσει τη δέσμευσή τους να συνεχίσουν να εργάζονται προς αυτό το σκοπό.

“Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαστήκαμε με το British Council στο πλαίσιο του Athens Science Festival. Στην AstraZeneca υποστηρίζουμε την αξία της διαφορετικότητας και πιστεύουμε στα οφέλη που μπορεί να φέρει. Με τη δράση αυτή όχι μόνο συμβάλλουμε στη στήριξη νέων επιστημόνων αλλά στη στήριξη γυναικών – επιστημόνων, δίνοντας μια ουσιαστική δυνατότητα τόσο για την προβολή του έργου τους αλλά και για την περαιτέρω εξέλιξή τους στο επιστημονικό πεδίο», δήλωσε η κα Έλενα Χουλιάρα, Πρόεδρος και Διευθύνουσα Σύμβουλος της ΑstraZeneca Ελλάδας και Κύπρου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο