Μια συνεχή πρόκληση για τον παιδίατρο, αποτελούν τα συχνά και σπάνια νοσήματα στην παιδική ηλικία, καθιστώντας αναγκαία τη διαρκή ενημέρωση και ευαισθητοποίηση όχι μόνο των παιδιάτρων, αλλά και άλλων εμπλεκόμενων ειδικοτήτων, καθώς και των επαγγελματιών υγείας.

Αυτός είναι ο κύριος στόχος της 28ης Διημερίδας υπό τον τίτλο «Συχνά και Σπάνια Νοσήματα στην Παιδική Ηλικία: Μια Συνεχής Πρόκληση για τον Παιδίατρο», που θα πραγματοποιηθεί από 1 έως και 2 Δεκεμβρίου στο ξενοδοχείο «Grand Serai» στα Ιωάννινα.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Τομέα Υγείας του Παιδιού του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της Συνεχιζόμενης Εκπαίδευσης, κάλεσε διακεκριμένους επιστήμονες από πανεπιστημιακά και νοσοκομειακά ιδρύματα της χώρας, που θα συμμετάσχουν με ομιλίες πάνω σε θέματα χειρουργικά, καρδιολογικά, διαδικτύου, κακοποίησης παιδιού, νεότερα στη διάγνωση γενετικών νοσημάτων, νεογνολογίας, σπανίων νοσημάτων και άλλα. Σημαντικό κομμάτι της Διημερίδας θα αποτελέσει η εκπαίδευση βασικής παιδιατρικής αναζωογόνησης.

Η τελετή έναρξης της  28ης Διημερίδας «Συχνά και Σπάνια Νοσήματα στην Παιδική Ηλικία: Μια Συνεχής Πρόκληση για τον Παιδίατρο» θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 1 Δεκεμβρίου και ώρα 6 το απόγευμα στην αίθουσα «Ευεργετών» του ξενοδοχείου «Grand Serai». Στην τελετή περιλαμβάνεται και η απονομή του Βραβείου «Πέτρος Δ. Λαπατσάνης», που φέτος θα απονείμει για πρώτη φορά ο Τομέας Υγείας του Παιδιού, τιμώντας το έργο του αείμνηστου Καθηγητή Πέτρου Δ. Λαπατσάνη, ιδρυτή της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής και Νεογνολογικής Κλινικής. Το βραβείο θα απονεμηθεί στον ειδικευόμενο παιδιατρικής με την καλύτερη παρουσίαση ενδιαφέροντος περιστατικού.

Παράλληλα, στο πλαίσιο της τελετής θα πραγματοποιηθεί ειδική Συνεδρία για τους Κινδύνους του Διαδικτύου και την Παιδική Κακοποίηση, στην οποία έχουν προσκληθεί και θα συμμετάσχουν, σημαντικοί ομιλητές, μεταξύ των οποίων ο Μανώλης Σφακιανάκης, Αντιστράτηγος ε.α της ΕΛ.ΑΣ., Πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, Ειδικός Ερευνητής - Πραγματογνώμων ηλεκτρονικών εγκλημάτων και ομάδα ειδικών για την Παιδική Κακοποίηση.

Δείτε το πρόγραμμα της Διημερίδας, στην ιστοσελίδα: www.pediatric2018-ioannina.gr 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Long CoViD και δύσπνοια [μελέτη]
Κοινή πρωτοβουλία για την ανάδειξη της αξίας του εμβολιασμού έναντι λοιμωδών νοσημάτων
ΕΟΔΥ: 6 θάνατοι ασθενών με CoViD - Αύξηση ιικού φορτίου στα αστικά λύματα της Αττικής