Δράση από τις Εκδόσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

‘’Η Θεσσαλονίκη βιώνει μια από τις πιο δύσκολες στιγμές στην ιστορία της.

Οι άνθρωποι της, όλοι όσοι βιώνουμε για δεύτερη φορά μια ιδιόμορφη και ιδιότυπη καραντίνα ελπίζουμε με αισιοδοξία στην επόμενη μέρα.

Την επόμενη μέρα που θα δημιουργήσουμε όλοι μαζί.

Η Θεσσαλονικη δεν είναι μόνο φόβος, και απόγνωση.

Είναι η δύναμη, η ευαισθησία, το χαμόγελο που οι γυναίκες μπορούμε να μεταδώσουμε.

Σε αυτή την πρωτότυπη προσπάθεια έχουμε καλέσει γυναίκες της πόλης μας να μοιραστούν μαζί μας μια δράση και μαζί ένα μήνυμα. Τους ζητήσαμε να μοιραστούν μαζί μας μια στιγμή τους. Να αποτυπώσουν στο φακό του κινητού τους μια στιγμή από την καραντίνα που βιώνουν στην πόλη μας. Μια φωτογραφία χωρίς φίλτρα, χωρίς κάποια ιδιαίτερη επεξεργασία. Γεμάτη όμως από την αισιοδοξία και τη δύναμη που θελουμε να στείλουμε με αυτή τη δράση!

Είμαστε όλες εδώ! Είμαστε όλες μαζί!Καθεμία από τις γυναίκες που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας, συνοδεύει τη φωτογραφία της με ένα αγαπημένο μικρό απόσπασμα από ένα βιβλίο που διάβασε στην καραντίνα ή αποτελεί το αγαπημένο της βιβλίο.

Οι φωτογραφίες άρχισαν να δημοσιεύονται την περίοδο των γιορτών και εξακολουθούν να δημοσιεύονται στα κοινωνικά δίκτυα (Facebook και Instagram) των εκδόσεων Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Παράλληλα αναδημοσιεύονται στα προσωπικά τους κοινωνικά δίκτυα  με το μήνυμα – hashtag #shareyourquarantineface.

Στη δράση συμμετέχουν περισσότερες από 70 γυναίκες που αποδέχτηκαν την πρόσκληση και ένωσαν την εικόνα και τη φωνή τους μαζί μας. Η Δράση ξεκίνησε τη μέρα των Χριστουγέννων (25/12) και θα ολοκληρωθεί στις 15/1/2021 καθώς η συμμετοχή ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Συμμετέχουν γυναίκες διαφορετικών ηλικιών και επαγγελματικών χωρών με κοινό τους χαρακτηριστικό την παρουσία και διαμονή τους στην πόλη της Θεσσαλονίκης την περίοδο της καραντίνας.

Τις ευχαριστούμε όλες θερμά για την αποδοχή της πρόσκλησης και τους ευχόμαστε να είναι καλά και ασφαλείς μέχρι να ξαναβρεθούμε απο κοντά. Με αγάπη για όλες μας, με αγάπη για την πόλη μας! Οι Γυναίκες της πόλης μοιράζονται την εικόνα τους! ‘’

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα