Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων δραστηριοτήτων της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ για την αντιμετώπιση της πανδημίας και την στήριξη των νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης για την κάλυψη των αυξανόμενων αναγκών σε μονάδες αίματος, η πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία της χρονιάς που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική νότια πύλη της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, στέφθηκε με εξαιρετική επιτυχία, χάριν της αθρόας συμμετοχής Ροταρακτόρων και Ροταριανών μελών τεσσάρων Ομίλων της πόλης, φίλων, αλλά και απλών πολιτών που έσπευσαν να προσφέρουν αίμα.

Ο Διοικητής της 2484 Περιφέρειας του Διεθνούς Ρόταρυ Αριστοτέλης Αποστολίδης, φανερά ικανοποιημένος από το αποτέλεσμα της πρόσκλησης για την Εθελοντική Αιμοδοσία δήλωσε: «Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες που αντιμετωπίσαμε λόγω της χιονόπτωσης και του παγετού, η αθρόα προσέλευση στην πρώτη Εθελοντική Αιμοδοσία της Περιφέρειας μας έδωσε μεγάλη χαρά, γιατί ήταν ιδιαιτέρως εξαιρετική και συγκινητική. Συγκεντρώσαμε έναν σημαντικό αριθμό μονάδων αίματος συμβάλλοντας έμπρακτα στην υποβοήθηση των τεράστιων αναγκών των νοσοκομείων μας, που ιδιαίτερα σήμερα λόγω της πανδημίας έχουν περισσότερο την ανάγκη στήριξης και βοήθειας.

Η αιμοδοσία είναι ύψιστη πράξη αλτρουισμού και γεμίζει με ηθική περηφάνια τον αιμοδότη, για τις ζωές που θα σώσει με το αίμα και τα παράγωγά του. Συγχαίρω για την ενεργό συμμετοχή τους τα μέλη των ομίλων Ροταράκτ της Περιφέρειας μας, και τους φίλους τους που για μια ακόμη φορά στάθηκαν πρωτοπόροι και έδωσαν δυναμικό παρόν στο κάλεσμα της εθελοντικής αιμοδοσίας. Συγχαίρω επίσης τα μέλη από τους τέσσερεις ομίλους Ρόταρυ της Θεσσαλονίκης που πρωτοστάτησαν: τον Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης (ΡΟΘ), τον Μητροπολιτικό Ροταριανό Όμιλο Θεσσαλονίκης, τον Ρ.Ο. Πανοράματος και τον Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης.

Ευχαριστώ δημόσια επίσης, τον βοηθό Διοικητή και πρόεδρο της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας Ντίνο Κωστόπουλο που συντόνισε κάθε οργανωτικό και επικοινωνιακό κομμάτι της επιτυχημένης διοργάνωσης, συνεπικουρούμενος από τον πρόεδρο του Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Μησιάλη που με τα δεκάδες τηλέφωνα του ξεσήκωσε πολλούς φίλους να έρθουν να αιμοδοτήσουν. Ευχαριστώ τον Ροταριανό Ηλία Κατσίκη εισερχόμενο Διοικητή 2021-22 και πρόεδρο του Ρ.Ο. Δυτικής Θεσσαλονίκης, τον πρόεδρο του Ρ.Ο. Πανοράματος Κυριάκο Κυριακού, την Νάνσυ Ανοιξά πρόεδρο του Μητροπολιτικού Ροταριανού Ομίλου Θεσσαλονίκης και την Φωτεινή Παπαδήμου DRR και πρόεδρο Επιτροπών Ροταράκτ, Ιντεράκτ και Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης της Περιφέρειας για την δυναμική παρουσία και την ενεργό συμμετοχή τους. Όλοι μαζί μπορούμε να δώσουμε αξία και έμπνευση στους νεότερους για παραδειγματικές δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς».

Ο β. Διοικητής και πρόεδρος της Επιτροπής Δημόσιας Εικόνας Ντίνος Κωστόπουλος ευχαρίστησε εκ μέρους της Διοίκησης της 2484 Περιφέρειας Διεθνούς Ρόταρυ την Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, το Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης Γεώργιος Παπανικολάου και το ιατρικό προσωπικό της Κινητής Μονάδας Αιμοληψίας, καθώς και το Ιατρικό Διαβαλκανικό Θεσσαλονίκης για την αμέριστη υποστήριξή τους, καθώς επίσης και τις επιχειρήσεις που συνέβαλαν υποστηρικτικά στην διοργάνωση.

Τέλος, συγχαρητήρια για την επιτυχημένη διοργάνωση έλαβε ο Διοικητής της 2484 ΠΔΡ Αριστοτέλης Αποστολίδης μεταξύ άλλων και από την Διεύθυνση Αιμοληψίας του Γ.Ν. Γεώργιος Παπανικολάου, ανανεώνοντας το ραντεβού για την επόμενη Εθελοντική Αιμοδοσία της Περιφέρειας περί τα τέλη Μαΐου.

 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο