Εν μέσω του χιονιά και των χαμηλών θερμοκρασιών που πλήττουν τη χώρα, ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός βρέθηκε δίπλα στους αστέγους, πραγματοποιώντας σήμερα Τρίτη, 16 Φεβρουαρίου 2021, δράση ενεργητικής προσέγγισης (streetwork) για την υποστήριξή τους, στο κέντρο της Αθήνας.

Διανεμήθηκαν στους άστεγους συνανθρώπους μας δέματα με ανθρωπιστικό υλικό (είδη ατομικής υγιεινής, βασικής διατροφής και είδη προστασίας από τις καιρικές συνθήκες), το οποίο αγοράστηκε εξ ολοκλήρου μέσω χορηγίας της εταιρείας Procter & Gamble, ενώ παράλληλα τους προσφέρθηκαν και ζεστά ροφήματα, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη. Επίσης, το επαγγελματικό και εθελοντικό δυναμικό που συμμετείχε στην εν λόγω δράση παρείχε υπηρεσίες Πρώτων Βοηθειών και Πρώτων Βοηθειών ψυχικής υγείας, αλλά και ενημέρωση σχετικά με τους θερμαινόμενους χώρους που διαθέτει ο Δήμος Αθηναίων για την προστασία τους από τις χαμηλές θερμοκρασίες.

Τα κλιμάκια του Ε.Ε.Σ., τα οποία ήταν στελεχωμένα από κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές και εθελοντές και των τριών Σωμάτων του Ε.Ε.Σ. (Κοινωνικής Πρόνοιας, Νοσηλευτικής και Σαμαρειτών - Διασωστών και Ναυαγοσωστών), τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα από την Πολιτεία και τον ΕΟΔΥ πρωτόκολλα κατά της πανδημίας, αναπτύχθηκαν στην περιοχή του Μοναστηρακίου και στους δρόμους περιμετρικά αυτής, στην οδό Αιόλου, όπως και σε άλλους δρόμους του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Σ., Dr. Αντώνιος Αυγερινός, ευχαριστεί θερμά όλους όσους συνέδραμαν στην επιτυχή ολοκλήρωση της συγκεκριμένης δράσης, παρά τις ακραίες καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Το ποντάρισμα των traders στην ψυχεδελική αναγέννηση
Β. Παπαευαγγέλου: Παράλληλη αύξηση κρουσμάτων κοκκύτη και ιλαράς - Ο ρόλος του εμβολιασμού
CoViD: 4 θάνατοι την τελευταία εβδομάδα - 1 από γρίπη