Η μειωμένη φυσική λίπανση του δέρματος στην περιοχή γύρω από τα μάτια έχει ως αποτέλεσμα τις ιδιαίτερα αυξημένες ανάγκες του. Η επιλογή της κατάλληλης κρέμας ματιών προλαμβάνει τις λεπτές γραμμές και την απώλεια της ελαστικότητας, ενώ ακόμη μπορεί να μειώσει το οίδημα και τους μαύρους κύκλους. Η αντιρυτιδική φροντίδα των ματιών θα πρέπει να ξεκινάει σε νεαρότερες ηλικίες, με σκοπό την πρόληψη. Επίσης είναι σημαντικό η κρέμα ματιών να είναι στοχευμένη και εξειδικευμένη ανάλογα με τις ανάγκες κάθε επιδερμίδας. Μετά την ηλικία των 40, θα πρέπει να επιλέγονται κρέμες με ειδική αντιγηραντική δράση, προκειμένου να διατηρείται η ελαστικότητα του δέρματος. Από τα 50 και μετά, η απλή αντιρυτιδική κρέμα ματιών δεν επαρκεί, για αυτό και θα πρέπει να επιλέγεται μια πιο ενισχυμένη φόρμουλα που διεγείρει την κυκλοφορία στην περιοχή.

Ποιος είναι ο σωστός τρόπος εφαρμογής της κρέμας ματιών;

Η επιδερμίδα στην περιοχή των ματιών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη και χρήζει ιδιαίτερης περιποίησης. Η κρέμα ματιών θα πρέπει να απλώνεται χρησιμοποιώντας τον παράμεσο, ταμποναριστά και με πολύ απαλές κινήσεις. Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα κρέμας, ακολουθώντας το κόκκαλο γύρω από τα μάτια. Για αποτελεσματικότερη δράση είναι σημαντικό η εφαρμογή να γίνεται τόσο το πρωί όσο και το βράδυ.

Η απόλυτη κρέμα ματιών από τη Mey of Switzerland - MEY ULTIMATE EYE CREAM 15ml

Η MEY ULTIMATE EYE CREAM διαθέτει πεπτίδια που καταπολεμούν τις ρυτίδες έκφρασης, φυτικά εκχυλίσματα που διεγείρουν τη σύνθεση κολλαγόνου και ελαστίνης, μειώνουν τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές ρυτίδες και είναι μία βιοτεχνολογική σύνθεση με βάση το φυτικό εκχύλισμα κυττάρων γιασεμιού με αντιγηραντικές, συσφικτικές και προστατευτικές ιδιότητες από τις βλάβες που προκαλεί η ακτινοβολία UV, IR και το μπλε φως, ματρικίνες με δράση κατά των ρυτίδων και βελτίωση του τόνου και της ελαστικότητας του δέρματος και  ένα βιομιμητικό πεπτίδιο με δράση κατά των ρυτίδων και της  χαλάρωσης του δέρματος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κακή διατροφή για 1 στα 10 παιδιά στην Ελλάδα - Υπέρβαρα 1 στα 5 [μελέτη]
Ποια είναι η σχέση κατανάλωσης καφέ και θνησιμότητας σε άτομα που κάνουν καθιστική ζωή [μελέτη]
Πού θα γίνουν δωρεάν rapid tests από τον ΕΟΔΥ την Τετάρτη