Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες η εκδήλωση για την παρουσίαση ενός νέου προϊόντος που συνδυάζει την παράδοση με την τεχνολογία και είναι αποτέλεσμα πρωτοποριακού συνδυασμού γεύσεων για περισσότερο υγιεινή διατροφή.

Το 'Ελαιοπουλάκι', το κοτόπουλο που τρέφεται μεσογειακά, κάνει καλό στην υγεία μας και αποτελεί το νέο, πρωτοποριακό προϊόν της εταιρείας Αγγελάκης Α.Ε. παρουσια΄στηκε, στο Μουσείο Νάσιουτζικ σε ειδική εκδήλωση.

Η πρωτοπορία του νέου προϊόντος έγκειται στη διατροφή του, η οποία εκτός από 100% φυτικές μη μεταλλαγμένες τροφές, όπως σιτάρι, καλαμπόκι, σόγια, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία, περιέχει ελαιόλαδο και εμπλουτίζεται με αντιοξειδωτικό σελήνιο.

Έτσι, το κρέας του κοτόπουλου γίνεται ακόμα πιο τρυφερό, εύγευστο και υγιεινό για τους καταναλωτές.

Ο κ. Αγγελάκης, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Αγγελάκης Α.Ε., μιλώντας για την ιδέα του καινούριου προϊόντος ανέφερε πως το ‘Ελαιοπουλάκι’ ακολουθεί τη φιλοσοφία της εταιρείας Αγγελάκη για σπιτικά, αγνά και γευστικά προϊόντα και πως αυτή τη φορά συνδυάστηκε ο σύγχρονς τεχνολογικςό εξοπλισμός μ’ ένα πρωτοποριακό, ανατρεπτικό τρόπο εκτροφής των κοτόπουλων αφού στη διατροφή τους προστέθηκε το αγνό ελαιόλαδο και το αντιοξειδωτικό σελήνιο'.

Το 'Ελαιοπουλάκι' τρέφεται με ελαιόλαδο, γνωστό για τις ευεργετικές ιδιότητές του για τον οργανισμό, και με σελήνιο, που 'έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και παράλληλα αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές των τοξικών μετάλλων' τόνισε ο κ.

Ξένος, Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος M.Sc. ο οποίος το χαρακτήρισε προιόν με υψηλή θρεπτική αξία.

Στην εκδήλωση, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, οργανισμών και επιχειρήσεων όπως Σ.Ε.Β.Τ., ΕΦΕΤ, Χαροκόπειο Πανεπιστήμιο κ.λπ.

Το νέο προϊόν, που συνδυάζει παράδοση και τεχνολογία, έχει αξιοσημείωτες διαφορές σε σχέση με τα συμβατικά κοτόπουλα:μείωση του ολικού λίπους σε σημαντικό ποσοστό, καθιστώντας το προϊόν ιδανικό για μια πιο υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή και διαφοροποίηση τόσο στην υφή όσο και στη γεύση, που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη διαφορετική σύσταση των λιπαρών οξέων.

Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα μειώνονται κατά 4% ενώ παράλληλα αυξάνονται τα πολυ- και μονο-ακόρεστα λιπαρά οξέα (όπως το ελαϊκό οξύ), καθιστώντας το πηγή απαραίτητων θρεπτικών συστατικών, με πιθανές ευεργετικές ιδιότητες στον ανθρώπινο οργανισμό.

Επιπρόσθετα, η περιεκτικότητα σε σελήνιο αυξήθηκε σημαντικά στο νωπό προϊόν, γεγονός που το καθιστά αυτόματα σημαντική πηγή του ιχνοστοιχείου αυτού, με αποτέλεσμα να έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Έναρξη υποβολής αιτήσεων για τη συμμετοχή των φαρμακείων στη Δράση κατά της Παχυσαρκίας
Healthcare Transformation - Μ. Τσεκούρα: Χρειάζεται δουλειά για την εγγραμματοσύνη στην Υγεία [βίντεο]
Γενετική προδιάθεση: Η νέα προσέγγιση στην Υγεία