Σε εθελοντική αιμοδοσία των εργαζομένων του στις νέες κτιριακές του εγκαταστάσεις, προχωρεί αύριο ο φαρμακευτικός όμιλος Galenica (GALENICA, OLVOS SCIENCE, BAΡΕΛΑΣ, TECH – LINE), σε συνεργασία με το Κέντρο Αιμοδοσίας του Λαϊκού νοσοκομείου.
Η εθελοντική αιμοδοσία στον όμιλο αποτελεί πλέον θεσμό και εντάσσεται στις δράσεις που αναπτύσσει στο πλαίσιο της κοινωνικής του προσφοράς προς το ανθρώπινο του δυναμικό, αλλά και τις κοινωνικές ομάδες που χρήζουν έμπρακτης βοήθειας.
Από την πλευρά των εργαζομένων, η ανταπόκριση είναι ενθουσιώδης, καθώς από το 2007 έχει δημιουργηθεί τράπεζα αίματος με σκοπό:
- Να εξασφαλιστεί επάρκεια αίματος στους εργαζομένους των εταιριών του ομίλου και των προσώπων του συγγενικού τους περιβάλλοντος σε περίπτωση ανάγκης,
- Να υπάρχει διαρκής μέριμνα για την εξασφάλιση και διατήρηση των αποθεμάτων της Τράπεζας και τέλος,
- Να προαχθεί η έννοια και οι αξίες της εθελοντικής αιμοδοσίας.
Σύμφωνα με τη Διευθύντρια Επικοινωνίας του Ομίλου Galenica, Ελένη Βαρελά ‘ο φαρμακευτικός όμιλος Galenica στο πλαίσιο των δράσεων κοινωνικής υπευθυνότητας αποφάσισε το 2007 την ίδρυση Τράπεζας Αίματος.
Η διοίκηση του ομίλου έλαβε την απόφαση αυτή επειδή αντιλαμβάνεται την αιμοδοσία ως πράξη υπευθυνότητας, προσφοράς και πάνω απ' όλα αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο, που έχει ανάγκη. Χάρη στην ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων μας, η εθελοντική αιμοδοσία είναι πλέον θεσμός για τον όμιλο.
Στο πλαίσιο αυτής της πρωτοβουλίας, οργανώνονται δύο φορές ετησίως, εθελοντικές αιμοδοσίες’.
Ειδήσεις υγείας σήμερα
Συμβουλές για γιορτές με υγεία
Χριστουγεννιάτικα δώρα ζωής - Το σήμερα και το αύριο των μεταμοσχεύσεων
Το “Hangover” των εορτών