Σημαντική πτώση, της τάξης του 22%, σημείωσαν τα κέρδη του ελβετικού φαρμακευτικού ομίλου Roche Holdings, για το έτος χρήσης 2009-2010, λόγω κόστους για την εξαγορά της Genentec.

Τα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 8,5 δισ. ελβετικά φράγκα (8,1 δισ. δολάρια ΗΠΑ) από 10,8 δισ. φράγκα στο προηγούμενου έτος χρήσης. Η υποχώρηση αποδόθηκε στο κόστος εξαγοράς και «ενσωμάτωσης» της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρίας Genentec.

Οι πωλήσεις, στο ίδιο διάστημα, ενισχύθηκαν στα 49,1 δισ. φράγκα, από 45,6 δισ. φράγκα πέρυσι, ενώ οι πωλήσεις φαρμάκων σημείωσαν άνοδο 11%, χάρη στην πολύ καλή πορεία του φαρμάκου κατά της γρίπης Tamiflu.

Για το 2010 η Roche προβλέπει μονοψήφια αύξηση πωλήσεων τόσο για την φαρμακευτική της μονάδα όσο και για το σύνολο του ομίλου.

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η Τεχνητή Νοημοσύνη ως επιταχυντής Υγείας και η ανάγκη για "θάλασσες δεδομένων"
Ένωση Ασθενών Ελλάδας: Δύο νέα προγράμματα εκπαίδευσης δίνουν φωνή στους ασθενείς
Το κόστος υγείας παγώνει τη ζωή εκατομμυρίων Αμερικανών