Ο θεμέλιος λίθος του νέου εργοστασίου της αμιγώς ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας PHARMATHEN τοποθετήθηκε την Παρασκευή 15 Ιουνίου στις Σάπες της Ροδόπης.

Πρόκειται για μια επένδυση ύψους 40 εκατ. Ευρώ. Tο νέο εργοστάσιο αναμένεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του 2008 και σε πρώτη φάση θα απασχολήσει 150 εργαζομένους.

Τον θεμέλιο λίθο έθεσαν ο υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος και ο Πρόεδρος του ΔΣ του ομίλου Pharmathen κ. Βασίλειος Κάτσος, παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χρήστου Φώλια, του υφυπουργού Εξωτερικών κ.

Ευριπίδη Στυλιανίδη, του υπεύθυνου Υγείας και Πρόνοιας του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ κ. Χρήστου Πρωτόπαπα, του Νομάρχη Ροδόπης κ. Άρη Γιαννακίδη, του Δημάρχου Σαπών κ. Γεώργιου Πιλιλίτση, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Εκκλησίας, επιχειρηματικού και δημοσιογραφικού κόσμου.

Το νέο εργοστάσιο που θα προστεθεί στο δυναμικό του ομίλου της Pharmathen θα είναι το τρίτο κατά σειρά της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας και αναμένεται να προσδώσει νέα προοπτική και ώθηση στην παραγωγική δύναμη της εταιρείας.

Συγκεκριμένα, το νέο εργοστάσιο έχει σχεδιαστεί ώστε να πληροί τις πιο αυστηρές διεθνείς προδιαγραφές και τα προϊόντα που θα παράγονται εκεί θα έχουν προορισμό τη διεθνή αγορά και κυρίως τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Στο χαιρετισμό του κατά την τελετή θεμελίωσης του νέου εργοστασίου ο Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος τόνισε ότι πρόκειται για μια πρότυπη μονάδα παραγωγής υψηλής τεχνολογίας και αυτό αξίζει να σημειωθεί διότι πριν από μερικά χρόνια η έρευνα στην Ελλάδα ήταν ένας μύθος.

Η Pharmathen διαθέτει ένα εργοστάσιο στην Παλλήνη, ενώ τον Οκτώβριο θα είναι έτοιμη μια δεύτερη μονάδα παραγωγής και συσκευασίας στο Πικέρμι. Συνολικά στον όμιλο εταιρειών της Pharmathen απασχολούνται σήμερα 350 εργαζόμενοι, ενώ μέσα στα επόμενα δυόμισι χρόνια θα δημιουργηθούν επιπλέον 250 νέες θέσεις εργασίας.

Η εταιρεία ιδρύθηκε το 1969 ενώ το 1972 τέθηκε σε λειτουργία η πρώτη μονάδα στην Παλλήνη. Από το 1999 ξεκίνησε η στροφή της εταιρείας στις διεθνείς αγορές δίνοντας έμφαση στην Έρευνα και στην Ανάπτυξη φαρμακευτικών προϊόντων.

Σήμερα, με δύο υπερσύγχρονα ερευνητικά κέντρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, επενδύει 10 εκατ. ευρώ ετησίως σε έρευνα. Το 2006 τέθηκε σε λειτουργία η πρότυπη μονάδα φαρμακευτικών πρώτων υλών στη Θεσσαλονίκη από εταιρεία του ομίλου προσφέροντας καθετοποιημένες διαδικασίες και αυξάνοντας την ανταγωνιστικότητα του ομίλου σε διεθνές επίπεδο.

Σήμερα η Pharmathen είναι μία από τις μεγαλύτερες αμιγώς ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες της χώρας μας. Παράλληλα έχει δημιουργήσει ένα δίκτυο συνεργασιών στο σύνολο των χωρών της Ε.Ε., στην Αμερική, στον Καναδά καθώς και σε 36 ακόμη χώρες του κόσμου.

Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας το 2006 ανήλθε σε 34,2 εκατ. ευρώ, έναντι 22 εκατ. ευρώ το 2005 και τα καθαρά κέρδη προ φόρων έφθασαν τα 3,4 εκατ. ευρώ έναντι 2,1 εκατ. ευρώ το 2005.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κοζάνη: Θλίψη για την απώλεια του Μ. Μήγγου, πρωτεργάτη του αναπηρικού κινήματος
Ανακοίνωση 5ης ΥΠΕ για τα θύματα και τους τραυματίες στο εργοστάσιο "Βιολάντα" στα Τρίκαλα
Boehringer Ingelheim και Rectify Pharmaceuticals ανακοινώνουν στρατηγική συνεργασία