Συμφωνία με την ασφαλιστική εταιρία International Life για την κάλυψη ‘πακέτων’ ασθενειών, σε ένα δίκτυο συνεργασίας των μικρών ιδιωτικών κλινικών, ξεκινά η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών.

Οι σχετικές ανακοινώσεις θα γίνουν αύριο στη γενική συνέλευση του κλάδου, κατά την οποία θα συζητηθεί η πορεία του ιδιωτικού τομέα υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι μικρές ιδιωτικές κλινικές, θα δημιουργήσουν ένα δικό τους δίκτυο, που στόχο έχει τη μείωση του λειτουργικού κόστους τους, αλλά και την εξασφάλιση καλύτερων τιμών από κοινές προμήθειες.

Παράλληλα, οι μικρές κλινικές, υπό τη μορφή του νέου δικτύου, συνεχίζουν τις συζητήσεις τους για τη σύναψη συμφωνιών κάλυψης και με άλλες ασφαλιστικές εταιρίες, προκειμένου να διασφαλίσουν τη συνέχιση της κάλυψης ασθενών, δεδομένων των συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί.

Αλλαγές

Συγκεκριμένα, έχει προκληθεί τεράστια αναταραχή στον ιδιωτικό τομέα Υγείας από τις συνεχείς αλλαγές στην περίθαλψη από τον ΕΟΠΥΥ και από τη δραστική αύξηση της ανεργίας που συνεπάγεται την απώλεια της κοινωνικής ασφάλισης των ασθενών.

Αιτία για την κίνηση αυτή, είναι η ασάφεια στον προϋπολογισμό του ΕΟΠΥΥ, που δεν επιτρέπει στις κλινικές να προγραμματίσουν συνολικά τη λειτουργία τους, αλλά και των χρεών του Οργανισμού προς αυτές για την κάλυψη ασθενών τα προηγούμενα χρόνια.

Α.ΠΑΠ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας