Με το αργυρό βραβείο στην κατηγορία «Energy Services Companies» για την υλοποίηση σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, τιμήθηκε το ΜΗΤΕΡΑ στην τελετή απονομής των Energy Mastering Awards 2015.

Το ΜΗΤΕΡΑ είναι το μοναδικό νοσοκομείο που έλαβε μέρος στη συγκεκριμένη κατηγορία και διακρίθηκε ανάμεσα σε πλήθος εταιρειών για τις πρακτικές που υιοθετεί σε θέματα ενεργειακής διαχείρισης.

Το βραβείο αφορούσε την υλοποίηση σύμβασης ενεργειακής αναβάθμισης σε κρίσιμους ενεργειακούς χώρους του Νοσοκομείου, με έμφαση στις κεντρικές κλιματιστικές μονάδες του ΜΗΤΕΡΑ. Η δράση αυτή περιλαμβάνει:

  • Tην εγκατάσταση νέου συστήματος «building energy management system (bems)» της SIEMENS για τον αυτοματοματοποιημένο (real time) παρεμβατικό έλεγχο μέσω λογισμικού στα ενεργοβόρα συστήματα κλιματισμού - φωτισμού σε όλους τους κοινόχρηστους χώρους της κλινικής και επιπροσθέτως στη βελτιστοποίηση της απόδοσης της μηχανής συμπαραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Tην αντικατάσταση όλων των συμβατικών λαμπτήρων των κοινόχρηστων χώρων (περίπου 3.300 σε σύνολο) με λάμπες led και όπου απαιτείται αντικατάσταση όλου του φωτισμού με νέας τεχνολογίας εξοπλισμό.

Σχολιάζοντας την τιμητική βράβευση, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΜΗΤΕΡΑ κ. Ανδρέας Καρταπάνης αναφέρθηκε στην ευαισθησία της Διοίκησης του Ομίλου ΥΓΕΙΑ σε θέματα καλών πρακτικών ενεργειακής διαχείρισης μέσω της σταδιακής υποκατάστασης με πράσινες μορφές ενέργειας και τόνισε ότι «Ο Όμιλος ΥΓΕΙΑ υιοθετεί δράσεις περιβαλλοντικής φροντίδας και βιωσιμότητας, προκειμένου να λειτουργεί με την ελάχιστη δυνατή επίπτωση στο επιβαρημένο περιβάλλον. Με την εγκατάσταση του συστήματος αυτού σε συνδυασμό με την άριστη λειτουργία της μηχανής συμπαραγωγής, το ΜΗΤΕΡΑ εξοικονομεί σε ηλεκτρική ενέργεια τουλάχιστον €150.000 ετησίως, πέραν της συμβολής του στη μείωση των ρύπων».

Ειδήσεις υγείας σήμερα
‘’Η παιδιατρική στη σημερινή πραγματικότητα’’ - Διημερίδα στο Παπαγεωργίου
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία