Η Sanofi Genzyme, η παγκόσμια επιχειρησιακή μονάδα ειδικής φροντίδας της Sanofi, συμμετέχει σήμερα μαζί με την παγκόσμια κοινότητα πολλαπλής σκλήρυνσης (ΠΣ) στον εορτασμό της ένατης Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης, μίας πρωτοβουλίας που αναπτύχθηκε από τη Διεθνή Ομοσπονδία για την Πολλαπλή Σκλήρυνση (Multiple Sclerosis International Federation/ MSIF) με στόχο την ενίσχυση της ευαισθητοποίησης για τους περισσότερους από 2,3 εκατομμύρια ανθρώπους οι οποίοι ζουν με αυτή τη νόσο παγκοσμίως.

Η Sanofi Genzyme έχει δεσμευτεί στην κάλυψη των ανεκπλήρωτων αναγκών στο πεδίο της ΠΣ. Πέρα από τις υφιστάμενες θεραπείες της που κυκλοφορούν στην αγορά, η εταιρεία διαθέτει ένα χαρτοφυλάκιο προγραμμάτων έρευνας και ανάπτυξης που εστιάζουν τόσο στην υποτροπιάζουσα όσο και τις προιούσες μορφές της ΠΣ, καθώς και στη νευροπροστασία και την επαναμυελίνωση. Η Sanofi Genzyme έχει αναπτύξει επίσης εξωτερικές ερευνητικές συνεργασίες με πανεπιστημιακά ιδρύματα, όπως το Johns Hopkins και η Κλινική Κλίβελαντ (Cleveland Clinic), ενώ παράλληλα υποστηρίζει τη Διεθνή Συμμαχία για την Προϊούσα ΠΣ (International Progressive MS Alliance).

Επιπλέον, η Sanofi Genzyme συνεχίζει να εργάζεται με σκοπό την αναβάθμιση της θεραπείας και της φροντίδας της ΠΣ μέσω υποστήριξης των φροντιστών και των ατόμων που ζουν με ΠΣ. Επίσης αναπτύσσει παγκόσμιες πρωτοβουλίες για την αύξηση της ευαισθητοποίησης και τη συλλογή στοιχείων υπό πραγματικές “real-world” συνθήκες προκειμένου να ενισχυθεί περαιτέρω η κατανόηση των επιπτώσεων της νόσου.  

Το θέμα της φετινής χρονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι ‘Life with MS' [«Η ζωή με την ΠΣ»]. Στόχος είναι τα μέλη της κοινότητας ΠΣ να μοιραστούν τις ιστορίες τους για να ενισχυθεί η ευαισθητοποίηση υπέρ όλων όσων πάσχουν από πολλαπλή σκλήρυνση.

“Την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης αλλά και κάθε μέρα, η Sanofi Genzyme είναι περήφανη που αποτελεί μέρος της ισχυρής παγκόσμιας κοινότητας παρέχοντας υποστήριξη στα άτομα που ζουν με αυτή τη νόσο,” δήλωσε ο Bill Sibold, Global Franchise Head, Multiple Sclerosis, Oncology & Immunology της Sanofi Genzyme.  “Η ομάδα μας εμπνέεται διαρκώς από τις δυνατές ιστορίες των ατόμων που ζουν με ΠΣ και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση. Ως μέρος της μακρόχρονης δέσμευσής της στην κοινότητα ΠΣ, η Sanofi Genzyme εστιάζει στην ανάπτυξη θεραπευτικών επιλογών και προγραμμάτων με επίκεντρο τον ασθενή προκειμένου να αντιμετωπιστούν αυτές οι προκλήσεις.”

Το περασμένο έτος, η Sanofi Genzyme παρουσίασε τη vs.MS, μία παγκόσμια πρωτοβουλία με επίκεντρο την ανάδειξη και την αντιμετώπιση των σωματικών και συναισθηματικών επιπτώσεων της νόσου. Διενεργήθηκε μία έρευνα όπου συμμετείχαν πάνω από 1.000 άνθρωποι που ζουν με υποτροπιάζουσα μορφή ΠΣ και σχεδόν 600 φροντιστές σε επτά χώρες. Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν τις σημαντικές προκλήσεις που αντιμετωπίζουν σε καθημερινή βάση τα άτομα που ζουν με την υποτροπιάζουσα μορφή της ΠΣ. Βασιζόμενη στα ευρήματα της έρευνας, η Sanofi Genzyme επεκτείνει την πρωτοβουλία vs.MS και το 2017 υποστηρίζοντας τους παρόχους υπηρεσιών υγείας στο πεδίο της ΠΣ να κατανοήσουν απολύτως το ευρύ φάσμα των επιπτώσεων της νόσου, με απώτερο σκοπό τη βελτίωση της φροντίδας των ασθενών.

Φέτος, η Sanofi Genzyme θα υποστηρίξει προγράμματα, αξιοποιώντας τα δεδομένα της vs.MS προκειμένου να εμβαθύνει τη συζήτηση με τα άτομα που ζουν με ΠΣ και να διερευνήσει πιθανές λύσεις για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.  

Πρόσθετες σημαντικές πρωτοβουλίες που υποστηρίζει η Sanofi Genzyme το 2017 περιλαμβάνουν:

Σύμπραξη με τη MSIF για την υποστήριξη των οργανώσεων ασθενών στη Νότια Αμερική και τη Μέση Ανατολή.
 

Συνεχιζόμενη συνεργασία στο πρόγραμμα ‘Digesting Science’, που αναπτύχθηκε από το Ινστιτούτο Blizard της σχολής Barts and The London. Αυτό το καινοτόμο πρόγραμμα εστιάζει στο να βοηθήσει τα παιδιά να κατανοήσουν την ΠΣ. Το 2017, η Sanofi Genzyme θα χρηματοδοτήσει τη μετάφραση και την παγκόσμια διανομή ενός σετ εκπαιδευτικών εργαλείων που αφορά το πώς η ΠΣ επηρεάζει το σώμα.

Navigating MS,’ μία πολυετής πρωτοβουλία με τον Αμερικανικό Σύνδεσμο για την ΠΣ (MS Association of America), που ηγείται μιας παγκόσμιας συμμαχίας οργανώσεων ασθενών και διαμορφωτών της κοινής γνώμης με στόχο την ανάπτυξη υλικού ενημέρωσης και βέλτιστων πρακτικών για την επικοινωνία μεταξύ ασθενών και πάροχων υπηρεσιών υγείας. 

Οι εργαζόμενοι της Sanofi Genzyme ανά τον κόσμο τιμούν την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης με ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, όπως η διοργάνωση εκπαιδευτικών εκδηλώσεων και η προσφορά εθελοντικής εργασίας στην κοινότητα. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη World MS Day, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.worldmsday.org

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''
Το νέο διοικητικό συμβούλιο του ΣΦΕΕ και το ψήφισμα της γενικής συνέλευσης
Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Πιο αποτελεσματική η διατροφική προσαρμογή από τα φάρμακα [μελέτη]