Φαρμακαποθήκες (ιδιωτικές και συνεταιριστικές) μπλοκάρουν όσους αγοράζουν φάρμακα για να τα εξάγουν!

Ακόμα και …απίθανοι…εμφανίζονται να είναι μπλεγμένοι με την παράνομη διακίνηση φαρμάκων, καθώς τα κέρδη που αφήνει είναι πολλά και- το εξίσου σημαντικό- "μαύρα". Αυτό σημαίνει, όλα στην τσέπη του διακινητή και ούτε γάτα ούτε ζημιά.

Το θέμα ξανατέθηκε επί τάπητος στον ΕΟΦ πριν από λίγες ημέρες και στο πλαίσιο σχετικής συνάντησης που έγινε, ακούστηκε ότι υπάρχουν έντονες φήμες ότι στο κύκλωμα της παράνομης διακίνησης φαρμάκων έχουν εμπλακεί ροδακινοπαραγωγοί, αλλά και ξενοδόχοι μεγάλου νησιού. 

Φήμες, που αν επιβεβαιωθούν, σημαίνουν ότι το πρόβλημα των παράνομων παράλληλων εξαγωγών έχει ξεφύγει τελείως και ίσως θα έπρεπε να ζητηθεί βοήθεια ελεγκτικών αρχών του εξωτερικού. 

Εκτιμήσεις αναφέρουν ότι φέτος πιθανότατα οι παράνομες εξαγωγές -χωρίς παραστατικά- θα ξεπεράσουν τις νόμιμες, που είναι περί τα 400 εκατ. ευρώ. Το θετικό είναι ότι μολονότι οι ελλείψεις στην αγορά υπάρχουν, αυτές είναι πολύ λιγότερες από αυτές που υπήρχαν προ εξαμήνου. Συγκεκριμένα σήμερα λείπουν από την αγορά περίπου 100 κωδικοί, όταν πριν από έξι μήνες έφθαναν τους 300 κωδικούς.  

Προκειμένου να μπει ένας φραγμός στις παράνομες εξαγωγές, ιδιοκτήτης φαρμακαποθήκης, μας αποκάλυψε ότι υπάρχει μία άτυπη συμφωνία-προσπάθεια μεταξύ των φαρμακαποθηκών (συνεταιριστικών και ιδιωτικών) να "μπλοκάρουν " φαρμακεία που γνωρίζουν ότι επιδίδονται στο συγκεκριμένο σπορ. Στο πλαίσιο αυτό, μπορεί να ελεγχθεί η ροή των σκευασμάτων, ώστε να αποφευχθεί το φαινόμενο κρίσιμα φάρμακα να εμφανίζουν έλλειψη στην αγορά.  Ο ίδιος, μας ανέφερε ότι έχει 400 πελάτες... αλλά ήδη εκτός της λίστας του έχουν βγει 100 φαρμακεία που αντί να καλύψουν τις ανάγκες της εσωτερικής αγοράς εξάγουν στο εξωτερικό. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο