Ένα σκάνδαλο σαλμονέλας στη γαλλική γαλακτοκομική ομάδα Lactalis έχει πλήξει 83 χώρες, όπου ανακαλούνται 12 εκατομμύρια κουτιά σκόνης γάλακτος για βρέφη, δήλωσε ο CEO της εταιρείας την Κυριακή σε συνέντευξή του στα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο Emmanuel Besnier, CEO της πολυεθνικής κλήθηκε από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών την Παρασκευή, προκειμένου να δώσει εξηγήσεις και υποσχέθηκε αποζημίωση για όλες τις οικογένειες που επλήγησαν.  Η Lactalis θα ανακαλέσει όλα τα προϊόντα που παρασκευάστηκαν στο εργοστάσιο της Κραόν –όποτε και αν παρασκευάστηκαν– από όλα τα σημεία πώλησής τους, ιδίως από τα μεγάλα σουπερμάρκετ και τα φαρμακεία», είπε ο υπουργός σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
Εκατοντάδες αγωγές έχουν κατατεθεί εναντίον του ομίλου από οικογένειες που λένε ότι τα παιδιά τους έπαθαν δηλητηρίαση από σαλμονέλα μετά από κατανάλωση γάλακτος σε σκόνη από την εταιρεία.

Μέχρι στιγμής, οι Γάλλοι αξιωματούχοι έχουν αναφέρει 35 περιπτώσεις βρεφών που έπαθαν σαλμονέλα από τη σκόνη, ενώ μία περίπτωση έχει αναφερθεί στην Ισπανία και μία άλλη έχει ερευνηθεί στην Ελλάδα.

Μια ένωση που εκπροσωπεί τις οικογένειες λέει ότι οι αρχές υποτιμούν τον αριθμό των περιπτώσεων. 
Η Lactalis, η οποία γεννήθηκε από μια οικογενειακή επιχείρηση, έγινε ένας παγκόσμιος γίγαντας με 246 εγκαταστάσεις παραγωγής σε 47 χώρες και 75.000 συνεργάτες.

Ο όμιλος δεν δημοσιεύει ποτέ οικονομικά στοιχεία, με εξαίρεση τον ετήσιο τζίρο του, ύψους 17,3 δισ. ευρώ, ο οποίος πραγματοποιείται σε ποσοστό 58% στην Ευρώπη, 21% στην Αμερική, 14% στην Ωκεανία και 7% στην Αφρική.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο