Τη διάθεση των προϊόντων της εταιρείας Galderma στην εσωτερική αγορά, ανέλαβε σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες η Φαρμασέρβ Lilly, με την οποία και προσπαθήσαμε να μιλήσουμε αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Οι δύο εταιρείες έχουν μάλιστα προγραμματίσει και κοινή συνέντευξη τύπου στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντα, κατά πληροφορίες, το προσωπικό της Φαρμασέρβ Lilly ενημερώθηκε πρόσφατα ηλεκτρονικά για το κλείσιμο της σημαντικής αυτής συμφωνίας. Κάποιοι δε από το προσωπικό της εταιρείας ενημερώθηκαν ότι θα ξεκινήσουν να βλέπουν και δερματολόγους.

Μόλις πριν από ενάμιση μήνα περίπου, είχαμε δημοσιεύσει στο Iatronet ότι η πολυεθνική εταιρεία Galderma, με έδρα την Ελβετία, κλείνει το υποκατάστημα- θυγατρική που διατηρούσε στην Ελλάδα.  

Σε συνομιλία που είχαμε με στέλεχος του ελληνικού υποκαταστήματος της Galderma, μας είχε επιβεβαιώσει την πληροφορία μας, τονίζοντας επακριβώς ότι  "από το νέο έτος η Galderma διακόπτει την απευθείας εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά. Ωστόσο, τα προϊόντα της θα συνεχίσουν να διακινούνται από άλλο εμπορικό σχήμα".
Πάντως, και το 2018 για κάποιο χρονικό διάστημα θα υπάρχουν στελέχη της πολυεθνικής στην ελληνική αγορά, προκειμένου να υπάρχει μία ομαλή μετάβαση στη νέα εξέλιξη.

Η Galderma, η ιατρική εταιρία λύσεων της Nestlé Skin Health- στον πολυεθνικό όμιλο πέρασε ολοκληρωτικά το 2014- δημιουργήθηκε το 1981 και σήμερα είναι παρούσα σε περισσότερες από 100 χώρες με εκτεταμένο χαρτοφυλάκιο προϊόντων για τη θεραπεία μιας σειράς δερματολογικών παθήσεων. Η εταιρεία συνεργάζεται με επαγγελματίες υγείας σε όλο τον κόσμο για να καλύψει τις ανάγκες της υγείας του δέρματος των ανθρώπων καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής τους. Θεωρείται ηγέτης στην έρευνα και ανάπτυξη ιατρικά αποδεδειγμένων λύσεων για το δέρμα, τα μαλλιά και τα νύχια.  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας