Σε μία ακόμη στρατηγική εξαγορά προχώρησε η γαλλική πολυεθνική Sanofi, αποκτώντας αντί του ποσού των 3,8 δισ. ευρώ  την Ablynx NV, η οποία ειδικεύεται  σε σπάνιες αιματολογικές διαταραχές. Υπενθυμίζεται ότι ο πολυεθνικός κολοσσός μόλις πριν από μία εβδομάδα είχε ανακοινώσει την απόκτηση της αμερικανικής εταιρείας  Bioverativ Inc. που επίσης ειδικεύεται στην  αιμορροφιλία.

Η τελευταία συμφωνία αποτελεί ακόμη ένα σημάδι της επιταχυνόμενης δραστηριότητας συγχωνεύσεων και εξαγορών στον παγκόσμιο τομέα της βιοτεχνολογίας και έρχεται μετά την απόρριψη από την Ablynx μιας προσφοράς ύψους 2,6 δισεκατομμυρίων ευρώ από τη δανέζικη εταιρεία Novo Nordisk.

Η Sanofi δήλωσε τη Δευτέρα ότι θα καταβάλει 45 ευρώ ανά μετοχή σε μετρητά για την Ablynx, μια πριμοδότηση 21 τοις εκατό σε σχέση με την τιμή κλεισίματός της την Παρασκευή.

Η Novo Nordisk παραδέχτηκε την ήττα, λέγοντας ότι δεν είχε την πρόθεση να προβεί σε αναθεωρημένη προσφορά για την Ablynx, η οποία αναπτύσσει ένα βραβευμένο πειραματικό φάρμακο για μια σπάνια διαταραχή του αίματος.

Η Sanofi δήλωσε ότι η Ablynx θα ενισχύσει τη μακροπρόθεσμη αξία για τους μετόχους της, ενώ η εξαγορά αναμένεται να έχει ουδέτερο αντίκτυπο στα κέρδη ανά μετοχή (EPS) της Sanofi το 2018 και το 2019.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ψυχολογική βοήθεια από το τηλέφωνο βοηθά στην καταπολέμηση της μοναξιάς και της κατάθλιψης των ηλικιωμένων [μελέτη]
Τα φάρμακα GLP-1RA για διαβήτη συνδέονται με αυξημένο κίνδυνο πνευμονίας εξ εισροφήσεως μετά από ενδοσκόπηση [μελέτη]
Η παχυσαρκία στην παιδική ηλικία διπλασιάζει τις πιθανότητες για μελλοντική εμφάνιση πολλαπλής σκλήρυνσης [μελέτη]