Σε υψηλότερα επίπεδα από τα αναμενόμενα διαμορφώθηκαν οι πωλήσεις και τα κέρδη της Novartis το 2017, όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των Financial Times.

Συγκεκριμένα, οι καθαρές πωλήσεις των 12.9 δισ. δολ κατά το τέταρτο τρίμηνο του 2017 ήταν 2% υψηλότερα από ό, τι την ίδια περίοδο ένα χρόνο πριν, διαψεύδοντας τις προβλέψεις των αναλυτών που μιλούσαν για 12,7 δισ. δολ. Για το σύνολο του έτους, οι πωλήσεις των 49.1δισ. δολ ήταν επίσης  2 % αυξημένες έναντι του 2016.

Τον περσινό Σεπτέμβριο, η Novartis ανακοίνωσε ότι ο Joe Jimenez, θα παραιτηθεί από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου την οποία και αναλαμβάνει ο Vas Narasimhan, που είναι επικεφαλής της ανάπτυξης φαρμάκων.

Περιγράφοντας τις οικονομικές επιδόσεις του ομίλου το 2017 ως «καλές», ο Joe Jimenez δήλωσε ότι ''με το νέο μοντέλο λειτουργίας η Novartis είναι έτοιμη για την αειφόρο ανάπτυξη.''

Ωστόσο, πρέπει να αναφερθεί ότι οι πωλήσεις της Novartis έχουν πληγεί από τη λήξη των διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας, συμπεριλαμβανομένων των best-seller φάρμακο κατά του καρκίνου, Ιματινίμπη.

Ο κ Narasimhan, από την πλευρά του τόνισε ότι : «Ως Διευθύνων Σύμβουλος, οι προτεραιότητές μου είναι η επόμενη φάση ανάπτυξής μας που περιλαμβάνει νέες καινοτομίες, πλήρη ψηφιακή οργάνωση και ακόμη μεγαλύτερη εμπιστοσύνη γύρω από την φήμη μας".

Ειδήσεις υγείας σήμερα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη
Γιατί είναι ξηρά τα χέρια μου;