Χέρι -χέρι με την βιομηχανία Συμβούλων για την υγεία προχωρά η φαρμακοβιομηχανία, αναγνωρίζοντας ότι οι επισημάνσεις και οι συμβουλές της είναι καίριες, σε μία αγορά που βρίσκεται σε διαρκή αναδιοργάνωση μέσω ραγδαίων εξελίξεων. 

Η αγορά των συμβούλων, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε το Igeahub αποτελείται από μία πλειάδα επιχειρήσεων  που ειδικεύονται αποκλειστικά στον τομέα του φαρμάκου. Κάποιες εξ αυτών επικεντρώνουν τις προσπάθειές τους σε ολόκληρη την αλυσίδα του προϊόντος ξεκινώντας από την παραγωγή και φθάνοντας στη διάθεσή του, ενώ άλλες απασχολούνται με ένα μέρος της διάρκειας ζωής του φαρμάκου.

Ο πίνακας των 20 εταιρειών αποτυπώνει τις πιο αναγνωρισμένες επιχειρήσεις Συμβούλων για την υγεία παγκοσμίως, βάσει ενός ερωτηματολογίου που προωθήθηκε στις φαρμακοβιομηχανίες. 

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η  QuintilesIMS,  που προήλθε από την συγχώνευση της  Quintiles και με την IMS Health. Αποτελεί το μεγαλύτερο πάροχο υπηρεσιών  προς φαρμακευτικές στον κόσμο, με περίπου 50.000 υπαλλήλους και χρηματιστηριακή αξία περίπου   18 δισ. δολαρίων.

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται η  McKinsey & Company.  Η ομάδα της εταιρείας περιλαμβάνει περισσότερους από 1.700 συμβούλους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι ασχολούνται με έργα σε περισσότερες από 70 χώρες.   

Μέχρι το 2007, ο αριθμός απασχολούμενων στην ZS, που καταλαμβάνει την τρίτη θέση στις προτιμήσεις των φαρμακοβιομηχανιών είχε ξεπέρασε  τους 1.000 εργαζόμενους. Την ίδια χρονιά η εταιρεία ολοκλήρωσε έργα για περίπου 300 πελάτες  σε 38 χώρες. Σήμερα, διατηρεί 17 γραφεία σε όλο τον κόσμο (εννέα στη Βόρεια Αμερική, πέντε στην Ευρώπη και τρεις στην περιοχή της Ασίας / Ειρηνικού).

Η λίστα ολοκληρώνεται κατά σειρά με τις Accenture, Deloitte,  BCG, GlearView Healthcare Partners, Navigant, PWC, The Advisory Board Company, EY, Huron, LEK, Bain & Company. FTI Consulting, The Chartis Group, Health Advances , Kaiser , Mercer και Οliver Wyman. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα