Η TÜV AUSTRIA HELLAS, ηγετικός φορέας πιστοποιήσεων στη χώρα μας, διοργάνωσε με επιτυχία σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων με τίτλο «ΠΡΟΣΕΧΟÜΜΕ για να έχουμε!» σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και παρουσίασε πρώτη στο ευρύ κοινό το νέο, σύγχρονο πρότυπο ISO 45001:2018 για την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις για το νέο πρότυπο πιστοποιήσεων πραγματοποιήθηκαν στην Αθήνα, την Τρίτη  13 Φεβρουαρίου στο Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» και στη Θεσσαλονίκη, την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου στο ξενοδοχείο «ΜΕΤ», παρουσία ανώτατων και διευθυντικών στελεχών της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας μας, ηγετικών στελεχών της TÜV AUSTRIA HELLAS, επιφανών συνεργατών της εταιρείας και θεσμικών παραγόντων. Τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν περισσότερα από 400 στελέχη επιχειρήσεων και οργανισμών, που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στην εφαρμογή του νέου προτύπου.

Στην έναρξη των εκδηλώσεων, ο CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννης Καλλιάς, απηύθυνε χαιρετισμό, τονίζοντας πως η εκπλήρωση των απαιτήσεων υγείας και ασφάλειας στην εργασία βάσει του νομοκανονιστικού πλαισίου καθώς και των διεθνών προτύπων είναι πολιτισμός. Ακολούθησαν παρουσιάσεις από επιτελικά στελέχη της TÜV AUSTRIA HELLAS και συνεργάτες της εταιρείας, αλλά και από επιφανείς θεσμικές προσωπικότητες, με κεντρικό στοιχείο τη νέα εποχή που χαράσσει η εφαρμογή του νέου διεθνούς προτύπου. Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση case studies πιστοποιημένων εταιρειών, οι οποίες ανέδειξαν τη σημασία εφαρμογής προτύπων που διασφαλίζουν την Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.

Στις εκδηλώσεις ξεχώρισαν οι ομιλίες για την αξία που αποφέρει η πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης της υγείας και της ασφάλειας, οι αναφορές και οι συσχετισμοί στη σημασία του τεχνικού ασφαλείας και του γιατρού εργασίας  για την ουσιαστική εφαρμογή ενός συστήματος υγείας και ασφάλειας στην εργασία, η αναλυτική παρουσίαση για τις αλλαγές που επιφέρει το νέο πρότυπο πιστοποίησης, αλλά και η παρουσίαση των νομοθετικών εξελίξεων για την Υγεία και την Ασφάλεια στον εργασιακό χώρο. Ιδιαίτερη αξία για την μεταφορά εφαρμοσμένης γνώσης, είχαν οι μελέτες περίπτωσης (case studies) που παρουσιάστηκαν από τις εταιρείες ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΡΗΤΗΣ, ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΕΛΛΑΔΟΣ, ISOMAT, KLEEMANN & ΜΕΛ. 

«Στην TÜV AUSTRIA HELLAS, αισθανόμαστε για ακόμα μια φορά ιδιαίτερη χαρά που η εταιρεία μας ανοίγει και πάλι το δρόμο της ενημέρωσης της αγοράς στο νέο και πρώτο διεθνές  πρότυπο ISO 45001  για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία. Η καθιέρωση και εφαρμογή συστημάτων διαχείρισης Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία, αποτελεί σημαντικό εργαλείο για κάθε σύγχρονη επιχείρηση. Με το νέο διεθνές πρότυπο, ενισχύεται η ικανότητα των επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση των κινδύνων, αλλά και τον εντοπισμό των ευκαιριών βελτίωσης της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων, ενώ αναβαθμίζεται ο ρόλος των εργαζομένων και των λοιπών ενδιαφερομένων μερών», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο CEO της TÜV AUSTRIA HELLAS, Ιωάννης Καλλιάς.

Με προτεραιότητα την ενημέρωση των πελατών της, η TÜV AUSTRIA HELLAS ανταποκρίνεται για μια ακόμη φορά με αμεσότητα στις νέες προκλήσεις και αναδεικνύει τη σημασία της πιστοποίησης για την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών επιχειρήσεων και την προστιθέμενη αξία της για κάθε σύγχρονη επιχείρηση, θέτοντας νέα δεδομένα στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή.

Η σειρά εκδηλώσεων της TÜV AUSTRIA HELLAS για την παρουσίαση του ISO 45001 θα συνεχιστεί στην Κρήτη και στην Κύπρο, μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2018.

Χορηγοί των εκδηλώσεων της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης ήταν η εταιρεία ΣΑΜΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ Ε.Π.Ε, καθώς και τα ενημερωτικά portals Iatronet.Gr και Palo.Gr. 

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας