H Sanofi Pasteur υπέγραψε συμφωνία με την SK Chemicals για την άδεια χρήσης της τεχνολογίας που έχει αναπτύξει στα εμβόλια κυτταρικής καλλιέργειας, την περίοδο μάλιστα που η επιδημία της γρίπης μαίνεται στις ΗΠΑ. 

Για να πάρει την αποκλειστικότητα στην Αμερική και την Ευρώπη, η Sanofi θα καταβάλει  15 εκατομμύρια δολάρια και εν συνεχεία άλλα 20 εκατομμύρια δολάρια, όταν η τεχνολογία θα έχει μεταβιβαστεί. Η SK έχει δικαίωμα να πάρει άλλα 120 εκατομμύρια δολάρια, αν όλα τα ορόσημα πληρούνται, καθώς και επιπλέον δικαιώματα επί των καθαρών πωλήσεων.

Η στρατηγική της Sanofi είναι ένα «καθολικό» εμβόλιο γρίπης, που μπορεί να προστατεύσει από πολλά στελέχη του ιού της γρίπης και δεν χρειάζεται να ενημερωθεί εποχιακά.

Η συμφωνία αυτή μας φέρνει ένα βήμα προς τα εμπρός στην ανάπτυξη ενός ευρέως προστατευτικού εμβολίου κατά  της γρίπης,  δήλωσε ο David Alexander, Διευθύνων Σύμβουλος της Sanofi Pasteur.  

Η επιδημία της γρίπης που έχει ξεσπάσει στις ΗΠΑ είναι η χειρότερη που έχει καταγραφεί, επισκιάζοντας το ξέσπασμα της γρίπης των χοίρων το 2009.Τουλάχιστον 63 παιδιά πέθαναν από τη γρίπη φέτος.  

Η συμφωνία με την SK, αναμένεται ότι θα διευρύνει τις προσπάθειες της Sanofi στην ανάπτυξη της τεχνολογίας που αφορά το εμβόλιο κυττάρων.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Να αναπτύξουν εμβόλιο για λοιμώξεις ανθεκτικές στα αντιβιοτικά προσπαθούν οι ερευνητές
Lavipharm: Αναζητά νέες ευκαιρίες, μεγάλη αγορά η φαρμακευτική κάνναβη
Η θεραπεία της υπέρτασης αποτρέπει τα ινομυώματα στη μήτρα [μελέτη]