Η Johnson & Johnson JNJ ανακοίνωσε ότι έλαβε δεσμευτική προσφορά ύψους περίπου 2,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων από μια εταιρεία ιδιωτικών επενδυτικών κεφαλαίων, την Platinum Equity, για τη μονάδα συσκευών διαβήτη LifeScan. Η μονάδα LifeScan παράγει προϊόντα παρακολούθησης της γλυκόζης του αίματος και έφερε στην εταιρεία έσοδα ύψους 1,5 δισ. Δολαρίων το 2017.

Η τιμή της μετοχής της J & J μειώθηκε φέτος κατά 3,8%, που συγκρίνεται δυσμενώς με ένα κέρδος 1,2% που καταγράφηκε από τη βιομηχανία.

Η J & J έχει χρόνο έως τις 15 Ιουνίου για να δεχτεί την προσφορά, ενώ σε αντίθετη περίπτωση θα λήξει. Εάν η J & J δεχθεί την προσφορά, η συναλλαγή αναμένεται να κλείσει μέχρι το τέλος του έτους.

Οι πωλήσεις στο franchise της J & J's Diabetes Care μειώθηκαν κατά 9,7% το 2017 στα 1,6 δισ. Δολάρια λόγω της μείωσης των τιμών και της ανταγωνιστικής πίεσης.

Από τις αρχές του 2017, η J & J αξιολογεί πιθανές στρατηγικές επιλογές για τις μονάδες φροντίδας του διαβήτη, LifeScan, Animas Corporation και Calibra Medical. Tον Οκτώβριο, η J & J ανακοίνωσε ότι θα κλείσει τις λειτουργίες της μονάδας φροντίδας του διαβήτη Animas Corporation και θα βγει από την επιχείρηση αντλίας ινσουλίνης.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τα νοσοκομεία των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων στο σύστημα κοστολόγησης DRG
1 ευρώ για εμβολιασμό αποφέρει όφελος 4 ευρώ στην Οικονομία
ΕΟΦ: 20 προϊόντα μελιού που περιέχουν δραστικές ουσίες [κατάλογος]