Παράλληλες εισαγωγές αδιευκρίνιστης προέλευσης και ύποπτης συναλλαγής απασχολούν εντόνως το τελευταίο διάστημα τις εταιρείες κατασκευής αλλά και εμπορίας ιατροτεχνολογικού αναλώσιμου υλικού. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διερεύνηση των περίεργων αυτών εισαγωγών που έχουν υποπέσει στην αντίληψή τους, συνεργάζονται το τελευταίο 20ήμερο κορυφαίοι οίκοι του εξωτερικού με ελληνικές εταιρείες, προκειμένου να ανακαλύψουν τους "δρόμους" εμπορίας του προϊόντος και βεβαίως την τήρηση ή όχι της ασφαλούς διακίνησής τους.

Το θέμα είναι ότι αυτά τα υλικά, φέρουν την επωνυμία καταξιωμένων οίκων του εξωτερικού, γεγονός που σημαίνει ότι σε περίπτωση ατυχούς κατάληξής τους θα βλάψει ανεπανόρθωτα τους νόμιμους κατασκευαστές τους.

Στην παρούσα φάση οι έρευνες έχουν επικεντρωθεί σε κάποια ακριβά καρδιολογικά υλικά καθώς βρέθηκαν τελευταίως να πωλούνται στο διαδίκτυο στην τιμή των 2 ευρώ.

Στην προσπάθεια που έκαναν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των υλικών να έρθουν σε επαφή με τους διαδικτυακούς πωλητές διαπίστωσαν ότι η προααναφερόμενη τιμή των 2 ευρώ είναι το "καρότο". Δηλαδή οι έμποροι θέλησαν να μάθουν που θα μεταπωληθούν τα υλικά και σε ποια αγορά συγκεκριμένα, προκειμένου να διαμορφωθεί αναλόγως και η τιμή τους.

Μιλάμε για υλικά που αν είναι παλιάς τεχνολογίας (δηλαδή έχουν κλείσει την δεκαετία) πωλούνται στην Ελλάδα 140 ευρώ, ενώ αν είναι νέας τεχνολογίας οι τιμές σε ευρωπαϊκό επίπεδο ξεκινούν από τα 450 ευρώ και ανεβαίνουν.

Σε συνομιλία που είχαμε με Ελληνα παράγοντα του κλάδου μας ανέφερε ότι όλοι οι οίκοι του εξωτερικού διαθέτουν την γνωστή ιχνηλασιμότητα των προϊόντων τους. Μολονότι, ξέρουν ανά πάσα στιγμή που έχουν πουλήσει τα προϊόντα τους, σε αχανείς αγορές όπως η Κίνα ή Ινδία, ο έλεγχος χάνει μέρος της δύναμής του.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
"Τουρισμός" υποβοηθούμενης αυτοκτονίας στις ΗΠΑ
Προκαλεί ΔΕΠΥ και αυτισμό η παρακεταμόλη στην εγκυμοσύνη; [μελέτη]
Στον ορίζοντα εξέταση αίματος για την έγκαιρη διάγνωση της πολλαπλής σκλήρυνσης