Σε ανοικτή επικοινωνία με όλους τους Δήμους των περιοχών που έχουν πληγεί από τις πυρκαγιές βρίσκεται ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής, όπως μας ανέφερε ο πρόεδρός του κ. Κωνσταντίνος Λουράντος και σε συνεννόηση με τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ προσπαθούν να καλύψουν τις όποιες ανάγκες υπάρχουν σε φαρμακευτικό υλικό.

Οπως ο ίδιος μας ανέφερε χθες έλαβε και σχετική επιστολή των αναγκών που υπάρχουν από τον συνάδελφο τομεάρχη στη Ραφήνα -σχετική εικόνα - την οποία και διαβίβασε ευθύς αμέσως στον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ. Ηδη έχει ενημερωθεί ότι σήμερα το πρωί θα σταλούν από τον ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ στην περιοχή.

Ο ίδιος ενημέρωσε το διοικητικό συμβούλιο του ΦΣΑ ότι δεν θα μπει κανένα πλαφόν στις παραγγελίες που δέχονται για την κάλυψη αναγκών και όλο το κόστος θα καλυφθεί από τον Φαρμακευτικό Σύλλογο. Υπάρχει οργάνωση και συνεννόηση μεταξύ ΦΣΑ και ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ τόνισε ο κ. Κ. Λουράντος και τουλάχιστον σε αυτό το επίπεδο της κάλυψης αναγκών σε φάρμακα και υλικά όλα θα κυλήσουν ομαλά.

Aντίστοιχες επαφές για αποστολές έχει ξεκινήσει ο ΦΣΑ και για την περιοχή της Κινέτας, ούτως ώστε και από εκεί να υπάρχει πλήρης κάλυψη σε ιατροφαρμακευτικό υλικό.

Όπως  χαρακτηριστικά επεσήμανε "λαμβάνω πλήθος μηνυμάτων από συναδέλφους και απλούς πολίτες που θέλουν να βοηθήσουν. Ανώνυμα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και υπερβολές. Επειδή αυτό υπαγορεύει η καρδιά τους και αυτό ζητά η ψυχοσύνθεση τους. Και σε όλους απαντώ, πως οποιαδήποτε βοήθεια πρέπει να είναι συγκροτημένη, οργανωμένη και να πηγαίνει εκεί που σίγουρα απαιτείται και όχι να χάνεται ή να γίνεται αντικείμενο εκμετάλλευσης από γνωστούς τυχοδιώκτες που αναδεικνύονται ευκαιριακά".

Ο ΦΣΑ έχει οργανώσει την φαρμακευτική βοήθεια σε συνεργασία με τους φορείς και τον συνεταιρισμό των μελών του και θα δώσει ένα σοβαρό ποσό ανάλογα με τις ανάγκες της απίστευτης τραγωδίας που ζούμε σήμερα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εφαρμογή Ψηφιακών Εργαλείων για την Ποιότητα της Φροντίδας στον Ογκολογικό Τομέα
Ο αέρας που αναπνέουμε και η καρδιαγγειακή μας υγεία
Αίσθημα συνεχούς κόπωσης: Τι μπορεί να σημαίνει