Αύξηση αναμένεται να πετύχει στο μέλλον η αγορά των γενοσήμων που διατίθενται σε ενέσιμη μορφή στις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η PR Newswire. Σύμφωνα με την έρευνα, η συγκεκριμένη αγορά από 392 εκατ. δολ. που ήταν το 2017 θα φτάσει τα 776 εκατ. δολ. μέχρι το 2023, παρουσιάζοντας αύξηση CAGR της τάξεως του 12,1%.

Υπογραμμίζεται ότι τα  γενόσημα σκευάσματα σε ενέσιμη μορφή είναι ισοδύναμα  όσον αφορά την ποιότητα, τη δοσολογία, την ισχύ και την απόδοση, με τα ενέσιμα εμπορικά σήματα. Χρησιμοποιούνται δε για τη θεραπεία ενός ευρέος φάσματος χρόνιων παθήσεων που είναι απειλητικές για τη ζωή, όπως διαβήτη, καρκίνο, καρδιαγγειακές παθήσεις, ρευματοειδής αρθρίτιδα, αναπνευστικές παθήσεις, οστεοπόρωση κλπ. 

Η αύξηση του επιπολασμού διαφόρων ασθενειών ιδίως στην περιοχή του Κόλπου -Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Σαουδική Αραβία, Κατάρ, Ομάν, το Κουβέιτ και Μπαχρέιν- έχει ευνοήσει την αύξηση των ενέσιμων γενοσήμων. Παράλληλα, το χαμηλότερο κόστος αυτών των φαρμάκων αναμένεται να ενισχύσει τη συγκεκριμένη αγορά, καθώς λόγω της εξοικονόμησης που επιτυχγάνουν επιλέγονται τόσο από τους ασθενείς όσο και από τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης.

Άλλοι παράγοντες που αναμένεται να ενισχύσουν το μέγεθος της αγοράς των ενέσιμων (γενόσημων) φαρμάκων είναι η αύξηση της γήρανσης του πληθυσμού, η ανάπτυξη της ιδιωτικής αγοράς υγείας, η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου, η καλύτερη ενημέρωση για θέματα υγείας κ.λπ.

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο συνολικός αριθμός των φαρμακοβιομηχανιών που δραστηριοποιείται στην  αγορά των ενέσιμων φαρμάκων (γενόσημων) είναι περιορισμένος σε σύγκριση με τον αριθμό των εταιρειών που εμπορεύονται γενόσημα φάρμακα που χορηγούνται από το στόμα.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα ότι στα ενέσιμα διακρίνονται  υψηλότερα περιθώρια κέρδους.

 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο
Επίσκεψη Γεωργιάδη σε υγειονομικές μονάδες σε Κοζάνη και Φλώρινα