Δύο χρυσά και ένα ασημένιο βραβείο απέσπασε η Janssen Ελλάδος, εταιρεία του Ομίλου Johnson & Johnson, στα φετινά Healthcare Business Awards, η τελετή των οποίων πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 11 Σεπτεμβρίου. Στο θεσμό που αναδεικνύει και επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία στον κλάδο της Υγείας, η Janssen  διακρίθηκε για τις βέλτιστες πρακτικές και καινοτόμες δράσεις της.  

Αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα της επάρκειας της βασικής εκπαίδευσης στην Αιματολογία, της διατήρησης της γνώσης και της ενίσχυσης των γενικών ικανοτήτων επαγγελματικής κατάρτισης προς όφελος του ασθενούς, η Janssen Ελλάδος υλοποίησε πρωτοποριακή εκπαιδευτική δράση σε συνεργασία με την Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία, αποσπώντας το χρυσό βραβείο στην κατηγορία «Στρατηγική Συνεργασία». Η συνεργασία αφορούσε το πρόγραμμα «Διαβατήριο του Αιματολόγου» με αποδέκτες ιατρούς αιματολόγους και πρώτιστο στόχο την καλύτερη διαχείριση των αιματολογικών νοσημάτων.

Την ανώτατη χρυσή διάκριση στην κατηγορία «Καινοτομία στην Υγεία» έλαβε και η καινοτόμος προσέγγιση για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των ασθενών με σχιζοφρένεια. Η εταιρεία που για περισσότερα από 60 χρόνια αναπτύσσει πρωτοποριακές μεθόδους για τη βέλτιστη διαχείριση της σχιζοφρένειας, σχεδίασε και υλοποίησε ένα κύκλο εκπαιδεύσεων με αποδέκτες τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας των αστικών κέντρων και της περιφέρειας. Στόχος ήταν η ανάδειξη των σχέσεων του τρίπτυχου ιατρός – ασθενής – φροντιστής  και η επίδρασή του στην αποτελεσματική και ολιστική διαχείριση της νόσου της σχιζοφρένειας.

Στην ίδια κατηγορία – «Καινοτομία στην Υγεία» - η Janssen Ελλάδος έλαβε ασημένιο βραβείο για την καινοτόμο εκπαιδευτική δράση του Κλινικού Φροντιστηρίου το οποίο υλοποίησε με στόχο την εκπαίδευση των Δερματολόγων και την καλύτερη διαχείριση του ασθενούς με Ψωρίαση και συννοσηρότητες. Βασισμένο σε μια πρωτοποριακή μεθοδολογία, το Κλινικό Φροντιστήριο αποδείχθηκε σημαντικό εργαλείο, υψηλή αξίας για την καθημερινή κλινική πρακτική των Δερματολόγων, με πολλαπλά θετικά αποτελέσματα στην υγεία και την ποιότητα ζωής των ψωριασικών ασθενών.

Ο κ. Μ. Παπαταξιάρχης, Διευθύνων Σύμβουλος της Janssen Ελλάδος, δήλωσε σχετικά: «Οι διακρίσεις για τις καινοτόμες πρωτοβουλίες της Janssen που στόχο είχαν την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής και τη συνεχή ενδυνάμωση γιατρών, ασθενών και φροντιστών, αποτελούν για εμάς σημαντική αναγνώριση. Αποδεικνύουν έμπρακτα ότι η Janssen, παραμένει πιστή στη δέσμευσή της για καινοτομία, επιχειρηματική αριστεία και εταιρική υπευθυνότητα, με ήθος και ακεραιότητα, θέτοντας πάντα στο επίκεντρο το όφελος του ασθενούς και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου. Η τριπλή αυτή εταιρική διάκριση ήταν μόνο η αρχή. Προοριζόμαστε και δεσμευόμαστε για πολύ περισσότερα, στο άμεσο μέλλον».

Ο κ. Μ. Κουταλάς, Medical Director της Janssen Ελλάδος, συμπλήρωσε: «H Janssen με πίστη και αφοσίωση στο όραμά της για βέλτιστη φροντίδα των ασθενών, επιζητά διαρκώς την καινοτομία με στόχο την ολιστική προσέγγιση των εκπαιδευτικών αναγκών των Επιστημόνων Υγείας. Μέσω εξειδικευμένων και πρωτοποριακών προγραμμάτων, δίνουμε έμφαση στη συνεχιζόμενη, υψηλών προδιαγραφών επιστημονική εκπαίδευση και ανάπτυξη, προάγοντας την επιστήμη προς όφελος των ασθενών».  

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Τι συμβαίνει με το Relyvrio που "κόπηκε" η διάθεσή του στην Ελλάδα
1.026 πάσχοντες από αιμορροφιλία στην Ελλάδα - Εκστρατεία ευαισθητοποίησης #WearYourEverydayGenes
Νέα εξέταση ούρων θα μπορούσε να βοηθά άντρες να αποφύγουν τη βιοψία στον καρκίνο προστάτη