Ενδιαφέρον παρουσιάζει πρόσφατη ανακοίνωση του Πανεπιστημίου της Λευκωσίας, σχετικά με την απορρόφηση των αποφοίτων της Ιατρικής Σχολής σε νοσοκομεία όλου του κόσμου.

Σύμφωνα με τους υπεύθυνους του ιδιωτικού Πανεπιστημίου, από τους 255 απόφοιτους (2015 - 2018) οι 25 (99%, έχουν εξασφαλίσει θέση εργασίας σε 200 και πλέον ιατρικά κέντρα του κόσμου.

Στον κατάλογο – επισημαίνουν – περιλαμβάνονται νοσοκομεία διεθνούς κύρους και εμβέλειας όπως το John Radcliffe Hospital της Οξφόρδης, το Addenbrooke’s Hospital του Κέϊμπριτζ, το St. Mary’s Hospital, το King’s College Hospital και το University College Hospital του Λονδίνου, το Massachusetts General Hospital της Βοστώνης (συνδεδεμένο με το Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ), το Thomas Jefferson University Hospital της Φιλαδέλφειας, το Mount Sinai της Νέας Υόρκης, το Dalhousie University Halifax και το University of Toronto του Καναδά.

Η Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας είναι η πρώτη και μεγαλύτερη Ιατρική Σχολή της Κύπρου.

Ιδρύθηκε το 2011 και σήμερα διαθέτει τη μεγαλύτερη ακαδημαϊκή ιατρική κοινότητα με περισσότερους από 650 φοιτητές, προερχόμενους από 63 χώρες, 132 άτομα ακαδημαϊκό και διοικητικό προσωπικό και 496 άτομα κλινικό διδακτικό προσωπικό μερικής απασχόλησης.

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας