Η Βritish American Tobacco θα επενδύσει 800 εκατομμύρια ευρώ στο ρουμανικό εργοστάσιό της μέχρι το 2022 για να στηρίξει την ευρωπαϊκή επέκταση του καινοτόμου προϊόντος θέρμανσης καπνού glo. 

Θα κατασκευαστεί μια εντελώς νέα αίθουσα στη μονάδα, αφιερωμένη στην παραγωγή των ειδικά σχεδιασμένων στικ καπνού - που ονομάζονται Neostiks - τα οποία λειτουργούν με τη συσκευή θέρμανσης καπνού. Συνολικά, θα δημιουργηθούν επιπλέον 7.000 τετραγωνικά μέτρα χώρου παραγωγής και, μόλις ολοκληρωθεί, η ρουμανική μονάδα παραγωγής θα είναι ο μοναδικός προμηθευτής Neotiks σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς φιλοδοξία της Βritish American Tobacco είναι να προσφέρει μία σειρά πιθανών εναλλακτικών επιλογών για τους καπνιστές.

Η επένδυση θα ενισχύσει επίσης τις δυνατότητες παραγωγής τσιγάρων στο εργοστάσιο. 

Ο Tadeu Marroco, περιφερειακός διευθυντής της Ευρώπης και της Βόρειας Αφρικής, στο British American Tobacco, είχε δηλώσει ότι

"Έχουμε μια μακρόχρονη φιλοδοξία να προσφέρουμε στους καπνιστές μια σειρά προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο - όπως οι συσκευές θέρμανσης καπνού, τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και ο καπνός από το στόμα. Ξεκινήσουμε να διαθέτουμε προϊόντα θέρμανσης και συσκευές θέρμανσης καπνού σε 16 χώρες τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουμε έντονα σχέδια να αυξήσουμε το γεωγραφικό μας αποτύπωμα κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018. ».

Κατά τη διάρκεια των τελευταίων έξι μηνών από την κυκλοφορία του, πρώτα στο Βουκουρέστι και στη συνέχεια σε 17 άλλες μεγάλες πόλεις σε όλη τη Ρουμανία, σχεδόν 25.000 καταναλωτές έχουν αγοράσει τη συσκευή glo και δεκάδες εκατομμύρια Neostiks έχουν πωληθεί.

Ο Tadeu Marroco, Περιφερειακός Διευθυντής Ευρώπης και Βόρειας Αφρικής, στο British American Tobacco, σε δηλώσεις του τον Ιούνιο υποστήριζε ότι: "Έχουμε ήδη επενδύσει 2,5 δισ. Δολάρια στην ανάπτυξη και παράδοση προϊόντων θέρμανσης καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων για καπνιστές τα τελευταία έξι χρόνια. Η φιλοδοξία μας να προσφέρουμε στους καπνιστές ένα ευρύτερο φάσμα προϊόντων με δυνητικά μειωμένο κίνδυνο θα μπορούσε να έχει πραγματικά οφέλη. Πρώτον, για τους καταναλωτές μας - οι ενήλικες καπνιστές - που θα έχουν στη διάθεσή τους ένα ευρύτερο φάσμα εναλλακτικών επιλογών μικρότερου κινδύνου από το κάπνισμα, μειώνοντας έτσι και τις επιπτώσεις του καπνίσματος στη δημόσια υγεία ".

Από τότε που η Βritish American Tobacco ξεκίνησε το πρώτο ηλεκτρονικό τσιγάρο - με την επωνυμία Vype - το 2013, έχει εξελιχθεί σε κορυφαία επιχείρηση ατμών στον κόσμο. Το 2017, τα έσοδα της εκτός των ΗΠΑ από τα προϊόντα ηλεκτρικού τσιγάρου και θέρμανσης καπνού τετραπλασιάστηκαν στα  397 εκατ. λίρες - σε ετήσια βάση, ενώ αν συμπεριληφθεί η συνεισφορά της Reynolds American Inc., αυτό θα ανερχόταν σε πάνω από 500 εκατ. λίρες. 

Η φιλοδοξία της BAT δεν σταματά εκεί. Η εταιρεία επιδιώκει να δημιουργήσει έσοδα άνω των 1 δισ. λιρών από τα NGPs μέχρι το τέλος του 2018 και να αυξήσει το ποσό αυτό σε πάνω από 5 δισ. λίρες μέχρι το 2022. 

Ειδήσεις υγείας σήμερα
GSK: Μήνυση κατά Pfizer-BioNTech για τις πατέντες των εμβολίων mRNA
Το Τai chi βελτιώνει την ποιότητα ύπνου ασθενών με προχωρημένο καρκίνο πνεύμονα [μελέτη]
Πώς θα αυξήσουμε την αντοχή μας