Με χαμηλές προσδοκίες, ως προς τον αριθμό και την ποιότητα των τελικών προσφορών, ολοκληρώνεται σήμερα η δεύτερη φάση του διαγωνισμού πώλησης της Ημιθέα ΑΕ, η οποία ελέγχει το Ερρίκος Ντυνάν.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα, η PriceWaterhouseCoopers, που ενεργεί ως σύμβουλος και η πωλητής της Ημιθέα, Τράπεζα Πειραιώς ΠΕΙΡ +1,89%, θα μάθουν πόσοι από τους πέντε επενδυτές που πέρασαν στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού και είχαν τη δυνατότητα να διενεργήσουν due diligence, υπέβαλαν προσφορές. Μερικά 24ωρα αργότερα, θα έχουν ολοκληρώσει την αξιολόγηση των προσφορών, ώστε να αποφασίσουν τα επόμενα βήματα (κατάθεση βελτιωτικών, ανακήρυξη προτιμητέου επενδυτή ή κήρυξη του διαγωνισμού ως άγονου).

Οι συνθήκες υπό τις οποίες διεξάγεται ο διαγωνισμός πώλησης του μεγαλύτερου, σε δυναμικότητα, ιδιωτικού νοσοκομείου του Λεκανοπεδίου Αττικής επιδεινώθηκαν μετά την πρωθυπουργική αναφορά από το βήμα της ΔΕΘ για υφαρπαγή του νοσοκομείου από το Δημόσιο, η οποία θα διορθωθεί με πιθανή αγορά του από το Ίδρυμα Ωνάση και την εν συνεχεία δωρεά του στο Δημόσιο.

Υπενθυμίζεται ότι έχει υπογραφεί συμφωνία μεταξύ υπουργείου Υγείας και Ιδρύματος Ωνάση, η οποία προβλέπει τη συμμετοχή του τελευταίου στον διαγωνισμό, με σκοπό την αγορά του ιδιωτικού νοσοκομείου και την (επαν)ένταξή του στο Δημόσιο.

Η αναφορά του πρωθυπουργού προκάλεσε τις αντιδράσεις των υπόλοιπων ενδιαφερόμενων επενδυτών, οι οποίοι απευθύνθηκαν σε τράπεζα και σύμβουλο πώλησης, ζητώντας διευκρινίσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του νοσοκομείου, την αξιοπιστία και διαφάνεια της διαδικασίας.

Παρά το βαρύ κλίμα, επιχειρήθηκε ελαχιστοποίηση της ζημιάς, με αποτέλεσμα σχεδόν όλοι οι επενδυτές να διενεργήσουν οικονομικό και νομικό έλεγχο. Το πόσοι θα υποβάλουν προσφορά, πέραν του Ιδρύματος Ωνάση, μένει να φανεί καθώς οι υπόλοιποι τηρούν σιγήν ιχθύος για τις προθέσεις τους.

Το Ερρίκος Ντυνάν έκλεισε τη χρήση 2017 με ζημίες, μετά από φόρους, 13,5 εκατ. ευρώ και αρνητική καθαρή θέση 19,5 εκατ. ευρώ. Με βάση τις δημοσιευμένες οικονομικές καταστάσεις, ο κύκλος εργασιών προ rebate & clawback ανήλθε πέρυσι σε 43,5 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας αύξηση 16% έναντι του 2016. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Πειραιώς αποτιμά την Ημιθέα στα βιβλία της γύρω στα 103 με 105 εκατ. ευρώ.
 

 

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο