Ακολουθώντας την έγκριση του έργου χαρτογράφησης που αποφασίστηκε στο ΔΣ της UEHP (Ευρωπαϊκής Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών) στη Βαρσοβία, η Πανελλήνια Ένωση Ιδιωτικών Κλινικών (ΠΕΙΚ) που είναι μέλος στην προηγούμενη, προχωρά στην καταγραφή των σχετικών στοιχείων των μελών της (επωνυμία νοσοκομείου, πόλη, ταχυδρομικό κώδικα κ.λπ.).

Στόχος του έργου είναι η μελέτη της τοποθέτησης και διανομής ιδιωτικών νοσοκομείων στην ΕΕ. Το έργο αυτό θα πρέπει πρώτα να περιγράψει την πραγματική κατάσταση των μελών της UEHP στην ΕΕ και να παράσχει περισσότερες πληροφορίες στις εθνικές και διεθνείς διοικήσεις, στις κυβερνήσεις, στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, στα εθνικά και ευρωπαϊκά κοινοβούλια, στις ενώσεις κ.λπ. σχετικά με τη σημασία των ιδιωτικών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης μέσω ενός διαδραστικού χάρτη που θα διατίθεται στην ιστοσελίδα της UEHP.

Σε ένα δεύτερο βήμα, θα αναπτυχθεί επιστημονική ανάλυση της θέσης των ιδιωτικών νοσοκομείων σύμφωνα με δείκτες κοινωνικοδημογραφίας σε όλες τις ευρωπαϊκές περιφέρειες. Με αυτή τη μελέτη, σκοπός της UEHP είναι να αναπτύξει μια καλύτερη γνώση γνώση για τις επιπτώσεις που έχουν επέλθει στον ιδιωτικό τομέα.

Ο Δρ Joy Raynaud είναι υπεύθυνος για το επιστημονικό έργο, ενώ η  UEHP είναι ο συντονιστής της πρόσβασης, της υποστήριξης και της διάδοσης των δεδομένων σε όλη τη διάρκεια των διαφόρων φάσεων του έργου.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά
Πώς να διαχειριστώ τις σκέψεις ότι η ζωή δεν έχει νόημα
ΕΜΑ: Θετική γνωμοδότηση για χορήγηση άδειας κυκλοφορίας σε 8 φάρμακα - Ποια είναι