Aύξηση κατά 45% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίτο τρίμηνο εμφάνισε στα έσοδά της η Swedish Orphan Biovitrum AB (publ) (Sobi™) . Συγκεκριμένα, τα συνολικά έσοδα  ανήλθαν σε  2,315 εκατ. SEK. Παράλληλα, τα κέρδη προ τόκων, φόρων επί εμπραγμάτων και άυλων περιουσιακών στοιχείων (ΕΒΙΤΑ ) διαμορφώθηκαν σε  933 εκατ. SEK, παρουσιάζοντας αύξηση 74% για το τρίμηνο, ενώ το μεικτό περιθώριο ανήλθε σε 75%.

Η Sobi αναμένει ότι τα συνολικά έσοδα για το πλήρες έτος θα κυμανθούν μεταξύ 8.900 – 9.000 εκατ. SEK (8.600 – 8.800). Το μεικτό περιθώριο αναμένεται να κυμανθεί μεταξύ 73%-74% (φτάνοντας τουλάχιστον το 70%).
Η Sobi αναμένει ότι τα κέρδη προ τόκων, φόρων (ΕΒΙΤΑ) για το πλήρες έτος θα κυμανθούν μεταξύ 3.400 – 3.500 εκατ. SEK, συμπεριλαμβανομένων των εξόδων ανάπτυξης και εμπορικής διάθεσης του emapalumab ύψους περίπου 200 εκατ. SEK, τα οποία δεν συμπεριλήφθηκαν στην προηγούμενη πρόβλεψη για το 2018 (3.400 – 3.600).

Ο Guido Oelkers, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος, αναφερόμενος στα αποτελέσματα του τρίτου τριμήνου, τόνισε ότι η άνοδος αυτή οφείλεται μεταξύ άλλων στις πωλήσεις του Efmoroctocog alfa και του Eftrenonacog alfa που αναγνωρίζονται πλέον ως πρότυπη φροντίδα σε πολλές χώρες. Αυτό βασίζεται στο καλώς τεκμηριωμένο προφίλ ασφάλειας και αποτελεσματικότητας και των δύο σκευασμάτων, το οποίο έχει επιβεβαιωθεί από πολύχρονη εμπειρία πραγματικής χρήσης τους από χιλιάδες ασθενείς. Ο τομέας Εξειδικευμένης Φροντίδας κατέδειξε ισχυρή ανάπτυξη, που έφτασε το 18% τον τελευταίο χρόνο, η οποία καθοδηγήθηκε από το Anakinra.  Κατά τη διάρκεια του τριμήνου, σύμφωνα με τις δηλώσεις του η εταιρεία ξεκίνησε το ταξίδι της εξωτερικής ανάπτυξης με την απόκτηση των παγκόσμιων δικαιωμάτων για το emapalumab, μια δυνητική θεραπεία για τη σπάνια νόσο που ονομάζεται πρωτοπαθής αιμοφαγοκυτταρική λεμφοϊστιοκυττάρωση  (pHLH). Η έκδοση της  Prescription  Drug  User Fee  Act  (PDUFA) (Πράξη για τα Τέλη χρήσης συνταγογραφούμενων φαρμάκων) από τον FDA αναμένεται για τις 20 Νοεμβρίου και η ομάδα Βορείου Αμερικής της εταιρείας προετοιμάζεται για την κυκλοφορία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο