Ολοκληρώθηκε σήμερα η πώληση των μετοχών του Ομίλου ΥΓΕΙΑ προς το σχήμα που ελέγχεται από τα επενδυτικά κεφάλαια της CVC CAPITAL PARTNERS.

Οπως αναφέρει η Marfin Investment Group «η συνολική αποτίμηση (enterprise value) του Ομίλου ΥΓΕΙΑ ανήλθε σε 420 εκ. ευρώ. Ποσό περίπου 290 εκ. ευρώ θα καταβληθεί στους μετόχους, από τα οποία 204,4 εκ. ευρώ καταβλήθηκαν σήμερα στη MIG.

Πρόκειται για μία σημαντική συμφωνία, από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει στην Ελληνική Οικονομία, και έρχεται ως επιστέγασμα μιας απαιτητικής και πολύμηνης διαδικασίας διαπραγμάτευσης που ακολούθησε το Διοικητικό Συμβούλιο της MIG με απόλυτη διαφάνεια και σε υψηλό τίμημα και με την κίνηση αυτή επιτυγχάνεται σημαντική ελάφρυνση των δανειακών υποχρεώσεων της μητρικής εταιρίας.

Επιδίωξη της Διοίκησης παραμένει ο εξορθολογισμός των χρηματοοικονομικών μεγεθών και η μακροχρόνια ισχυροποίηση του Ομίλου».

Πέρασαν από το ΧΑ τα πακέτα για το Υγεία

Νωρίτερα, μέσω τριών πακέτων συνολικής αξίας 204 εκατομμυρίων ευρώ έγινε η μεταβίβαση του 70,38% του Υγεία από την MIG στην Hellenic Helthcare, εταιρεία συμφερόντων της CVC Capital.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προέβλεπε την μεταβίβαση 215,189,466 μετοχώνπου αντιστοιχούν σε 70,38% του μετοχικού κεφαλαίου του ΥΓΕΙΑ. Το προσφερθέν τίμημα είναι €0,95 ανά μετοχή και κατά συνέπεια το συνολικό τίμημα της συναλλαγής ανέρχεται σε €204,429,933 εκατομμύρια

Πηγές:
euro2day.gr

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Αλλαγές στην Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων Δημόσιας Υγείας
ΕΝΙΘ: Τεράστιες ελλείψεις στον αξονικό του "Ιπποκράτειου" Θεσσαλονίκης
"Γ. Γεννηματάς": Διασωληνώθηκε ο Δημήτρης Κόκοτας - Το ιατρικό ανακοινωθέν