Πέντε χιλιόμετρα πιο νότια από τον ΕΟΠΥΥ και συγκεκριμένα στα κεντρικά γραφεία της “Βιοϊατρικής”, θα είναι η νέα έδρα του Σωτήρη Μπερσίμη.

Έξι μήνες μετά την αποχώρησή του από τον Οργανισμό και λίγες μέρες μετά την ανάδειξή του σε αναπληρωτή καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, ο τέως πρόεδρος αναλαμβάνει καθήκοντα συμβούλου στον ομώνυμο Όμιλο Εταιρειών.

Πρόκειται για μία σημαντική ελληνική επιχείρηση, η οποία δραστηριοποιείται στον κλάδο των ιατρικών υπηρεσιών Υγείας από το1981.

Για την έναρξη της συνεργασίας, εκδόθηκε την Πέμπτη η εξής ανακοίνωση:

"Ο Όμιλος Εταιρειών Υγείας 'Βιοϊατρική', στο πλαίσιο της συνεχούς ανάπτυξής του ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με τον επίκουρο καθηγητή κ. Σωτήριο Μπερσίμη, ως συμβούλου διοίκησης με έμφαση στην αναδιοργάνωση του Ομίλου και κύριο άξονα την εφαρμογή νέων τεχνολογιών.

Η ένταξη του κ. Μπερσίμη στη δυναμική ομάδα της Βιοϊατρικής, ενδυναμώνει το σημαντικό έργο που επιτελεί ο μεγαλύτερος στον κλάδο, αμιγώς ελληνικός όμιλος, στο σύστημα Υγείας.

Η συνεργασία αυτή, επιπρόσθετα, έχει ως στόχο την υλοποίηση έργων συνέργειας μεγάλου εύρους μεταξύ των επαγγελματιών υγείας για την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών.

Ο κ. Μπερσίμης έχει συνεργαστεί και κατείχε σημαντικές θέσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς, σε εταιρείες και οργανισμούς.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα σχετίζονται κύρια με την ανάπτυξη και εφαρμογή στοχαστικών μοντέλων επίβλεψης και ελέγχου διεργασιών, μεταξύ άλλων στην επιτήρηση ασθενειών, στην αξιολόγηση υπηρεσιών Υγείας καθώς και στην παρακολούθηση κλινικών δοκιμών".

Προτάσεις

Ο κ. Μπερσίμης είχε υποβάλει την παραίτησή του από τον ΕΟΠΥΥ το περασμένο καλοκαίρι και είχε γίνει αποδεκτή από τον υπουργό Υγείας τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αμέσως μετά την παραίτηση, είχε δεχθεί σειρά προτάσεων προκειμένου να αναλάβει υψηλές θέσεις σε μεγάλους Ομίλους του χώρου της Υγείας.

Μεταξύ αυτών, ήταν και εκείνη μεγάλου ξένου fund, το οποίο δραστηριοποιείται (και) στον χώρο της Υγείας και έχει προσφάτως προχωρήσει σε μεγάλες εξαγορές.

Η αμοιβή που τού είχε προσφερθεί ήταν εξαιρετικά υψηλή για τα ελληνικά δεδομένα, αλλά προτίμησε υπεύθυνη θέση σε ελληνικής ιδιοκτησίας Όμιλο.

Η θητεία του στον ΕΟΠΥΥ είχε χαρακτηριστεί “σημαντική”, καθώς είχε προχωρήσει, μεταξύ άλλων, στην ψηφιοποίηση σημαντικών τομέων, κάνοντας την πρώτη εκκαθάριση απαιτήσεων.

Μέσα στην τριετή του θητεία, είχε, επίσης, συρρικνώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του Οργανισμού από 1,8 δισ. ευρώ, στα 262 εκατομμύρια.

Βιοϊατρική

Ο Όμιλος “Βιοϊατρική” αποτελεί τον κορυφαίο ιδιωτικό φορέα παροχής ιατρικών υπηρεσιών πρωτοβάθμιας περίθαλψης στην Ελλάδα, με 47 αυτόνομα Διαγνωστικά Κέντρα σε Ελλάδα και Κύπρο, στα οποία γίνονται ετησίως περισσότερες από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.

Διαθέτει, επίσης, τρεις κλινικές, την Βιοκλινική Αθηνών, Πειραιά και Θεσσαλονίκης, οι οποίες αποτελούν πρότυπα σύγχρονων νοσοκομειακών μονάδων υψηλής ποιότητας, ένα Κέντρο Διεθνών Ασθενών και οκτώ Οδοντιατρικές Μονάδες (Αθήνας, Αλίμου, Καλλιθέας, Κηφισιάς, Μαρκόπουλο, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Ευόσμου).

Ο Όμιλος συνεργάζεται με περισσότερες από 400 ιδιωτικές εταιρείες, τις μεγαλύτερες ασφαλιστικές εταιρείες και όλα τα δημόσια ασφαλιστικά Ταμεία.

Επέκταση

Τα τελευταία χρόνια, έχει υλοποιήσει ένα πολυδιάστατο επενδυτικό πρόγραμμα, με στόχο την επέκταση σε ευρωπαϊκές χώρες.

Μέρος του προγράμματος αυτού, αποτελεί η πρόσφατη εγκατάσταση δύο υπερσύγχρονων PET/CT Discovery IQ της GE Healthcare σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη και του πρώτου αθόρυβου μαγνητικού τομογράφου, Optima 450W with GEM Suite.

Πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος είναι ο Ευάγγελος Σπανός, ο οποίος έχει δεσμευθεί για συνεχή αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο υλοποίησης του αναπτυξιακού του σχεδίου, ανακοινώθηκε η εξαγορά πλειοψηφικού πακέτου μετοχών, του μεγαλύτερου κλινικού εργαστηρίου της Κύπρου, της “Yiannoukas Medical Laboratories LTD”, με έδρα τη Λευκωσία.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
ΥΓΕΙΑ: Επιτυχημένη και σχεδόν αναίμακτη αρθροπλαστική ισχίου σε ασθενή με σοβαρή οικογενή αιμορραγική διάθεση
Συστάσεις του υπουργείου Υγείας για προστασία από τη σκόνη
Τα ακάλυπτα κόστη στον μεταστατικό καρκίνο του μαστού