Κτηνιατρική

Τετάρτη, 20 Απριλίου 2005

Δάγκωμα (δήγμα) από φίδι

Καταρχήν το φίδι ποτέ δεν επιτίθεται αν δεν απειληθεί. Συνήθως επιτίθεται όταν τα κατοικίδια ζώα ή o άνθρωπος τα χτυπήσει ή τα πατήσει.

Τρίτη, 05 Απριλίου 2005

Στροφή στομάχου

Είναι οξύ ιατρικό σύνδρομο που απαιτεί άμεση αντιμετώπιση. Εμφανίζεται συνήθως σε ενήλικα σκυλιά μεγαλόσωμων φυλών και με βαθύ και μεγάλο θώρακα.

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2005

Τοξοπλάσμωση, μία παρεξηγημένη ασθένεια

Στο άρθρο αυτό θα μιλήσουμε για την τοξοπλάσμωση, μια ασθένεια παρεξηγημένη από πολλούς. Θύμα αυτής της παρεξήγησης είναι κυρίως η γάτα.

Τετάρτη, 22 Δεκεμβρίου 2004

Προβλήματα στη συμβίωση παιδιών και σκύλου

Τι συνέβη όμως και άλλαξε η συμπεριφορά του σκύλου;

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004

Μην δωρίζετε κουτάβια σαν να είναι κούκλες, στα παιδιά

ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΥΤΑΒΙ θα το έχετε για 14-15 χρόνια, θα μεγαλώσει, δεν θα χωράει στο σπίτι, θα δεσμευτείτε, δεν θα μπορείτε να πάτε ταξίδι (που θα το αφήσετε, ΟΧΙ στο μπαλκόνι βέβαια, όπως το αφήνουν μερικοί ασυνείδητοι και οπωσδήποτε ΠΟΤΕ στον δρόμο. Θα είστε δολοφόνοι).

Τρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2004

Βοηθήστε τα ζώα να πολεμήσουν τον «γεροχειμώνα»

Όταν πέφτει ο υδράργυρος, τα ζώα χρειάζονται έξτρα προστασία από τα στοιχεία της φύσης. Λάβετε μέτρα για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια των ζώων.

Τρίτη, 23 Νοεμβρίου 2004

Δύναμη των κατοικιδίων

Άνθρωποι ή κατοικίδια - ποιος είναι καλύτερος για το στρες;

Τετάρτη, 10 Νοεμβρίου 2004

Εκπαίδευση σκύλων με λιχουδιές κι έπιβράβευση

Η Θετική Ενίσχυση Συμπεριφοράς είναι η παρουσίαση ενός ευχάριστου παιχνιδιού ή λιχουδιάς ως ανταμοιβή αμέσως μετά από μία συμπεριφορά. Αυτό βοηθάει ώστε η συμπεριφορά να είναι πιθανότερο να επαναληφθεί στο μέλλον κι αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα εργαλεία για τη διαμόρφωση ή την αλλαγή της συμπεριφοράς του τετράποδου φίλου σας.

Τετάρτη, 15 Σεπτεμβρίου 2004

Υπερβολικό γάβγισμα

Δέχεστε παράπονα από τους γείτονες όταν βγαίνετε έξω ή μήπως, εύχεστε να μπορούσατε να ακούτε τι λετε όταν μιλάτε στο τηλέφωνο; Δεν είστε οι μοναδικοί! Το γάβγισμα έρχεται φυσιολογικά, όμως, πολλοί άνθρωποι το θεωρούν ένα από τα δυσκολότερα προβλήματα προς αντιμετώπιση.

Πέμπτη, 26 Αυγούστου 2004

Μην τιμωρείτε το κουτάβι επειδή τα κάνει μέσα στο σπίτι

Παρακαλείστε να μην τιμωρείτε το κουτάβι όταν κάνει τσίσα και κακά μέσα στο σπίτι.