Κτηνιατρική

Δευτέρα, 02 Αυγούστου 2004

Μήπως ο σκύλος σας γαβγίζει πολύ;

Ένας από τους ευκολότερους τρόπους για να μάθετε έναν σκύλο να μην κάνει κάτι, είναι πρώτα, να του μάθετε πώς να το κάνει κατόπιν εντολής σας. Ξέρει ο σκύλος σας να «γαβγίζει», ή να «μιλάει» με εντολή σας; Αν όχι, τότε από εκεί πρέπει να ξεκινήσετε.

Τρίτη, 13 Ιουλίου 2004

Η φοβία των σκύλων προς αγνώστους

Ένα σκυλί που δεν έχει επαρκώς κοινωνικοποιηθεί με ανθρώπους σε μικρή ηλικία (4η -12 εβδομάδα) και για τόσο μεγάλη χρονική περίοδο, πιθανόν θα έχει προβλήματα με ανθρώπους για αρκετό καιρό και ίσως για όλη του την ζωή.

Τετάρτη, 09 Ιουνίου 2004

Προστατέψτε τον σκύλο σας το καλοκαίρι

Τα ζώα που αφήνονται στα σταθμευμένα αυτοκίνητα στη θερινή ζέστη μπορούν να υποστούν ζημιά εγκεφάλου και να πεθάνουν από καρδιακό επεισόδιο.

Δευτέρα, 07 Ιουνίου 2004

Μήπως ο κήπος σας μοιάζει με σεληνιακό τοπίο; - Μια λύση για το σκάψιμο

Αυτό το αξιολάτρευτο κουτάβι που δεν μπορούσατε να του αντισταθείτε, έχει μεγαλώσει πια! Και έχει μετατρέψει τον κήπο σας σε… σεληνιακό τοπίο γεμάτο τρύπες από το σκάψιμο; «Πώς μπορώ να σταματήσω τον σκύλο μου να σκάβει».

Τρίτη, 18 Μαΐου 2004

Αν η ψιψίνα δαγκώνει

Η γάτα σας επιτέθηκε ξαφνικά; Αν ναι, τότε, ίσως, γίνατε ένα αντικείμενο λανθασμένης κατεύθυνσης της επιθετικότητας της γάτας, ή απλά, «μπήκατε στο στόχαστρο της γάτας» που ενοχλήθηκε από κάποιον άλλον.

Δευτέρα, 19 Απριλίου 2004

H αναπνοή του σκύλου

Ο σκύλος σας μπορεί να μην μπορεί να σας μιλήσει αλλά σας δίνει ενδείξεις. Γι αυτό οι ιδιοκτήτες σκύλων πρέπει να έχουν αυξημένη παρατηρητικότητα αν θέλουν να αποφύγουν σοβαρά προβλήματα υγείας των κατοικίδιων τους.

Τρίτη, 13 Απριλίου 2004

Δέκα εντολές για τα σκυλιά

Τι ζητά από σας το σκυλί σας? Mάθετε πώς θα του συμπεριφέρεστε σωστά.

Τρίτη, 16 Μαρτίου 2004

Ερωτήσεις για τα σκυλιά

Θα ήθελα να ξέρω αν στην εκτεταμένη σας έρευνα και εργασία με τα σκυλιά, υπήρξαν πράγματα που τα βλέπετε τώρα διαφορετικά από ότι όταν ξεκινήσατε, για παράδειγμα, το να δουλεύετε με σκυλιά που επιδεικνύουν επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά;

Τετάρτη, 24 Σεπτεμβρίου 2003

Οι ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς και τα κατοικίδια ζώα - Γενικές συμβουλές και οδηγίες για την ασφαλή συνύπαρξη

Ανοσοκατασταλμένοι ασθενείς είναι οι ασθενείς των οποίων το αμυντικό σύστημα (ανοσοποιητικό σύστημα) βρίσκεται σε καταστολή

Τετάρτη, 10 Σεπτεμβρίου 2003

Επιθετικότητα προς άλλα σκυλιά

Τα ακόλουθα είναι μερικά από τα βασικά σημεία της θετικής μεθόδου που χρησιμοποιούμε για να μειώσουμε την επιθετικότητα μεταξύ σκύλων. Χρειάζεται πρώτα να εξαλείψουμε το στοιχείο του φόβου που νιώθει ο σκύλος προτού να είμαστε σε θέση να πλησιάσουμε κοντά σε άλλους σκύλους ή να τον αφήσουμε να παίξει ελεύθερα μαζί τους.