Παραδεχτείτε το. Τώρα που ζέστανε ο καιρός και η εποχή είναι κατάλληλη για μπάνια, έχετε πολλές φορές ονειρευτεί να είχατε την ιδιωτική σας πισίνα.

Να χαλαρώνετε, με ένα ποτό στο χέρι, στο υδρομασάζ και να απολαμβάνετε τη δροσιά της. Έχετε, ακόμα, βρει και τον κατάλληλο χώρο στον κήπο σας (αν έχετε), και έχετε φανταστεί τα έπιπλα που θα τη συνοδεύσουν.

Δεν έχετε άδικο. Η Κυριακάτικη βόλτα στην παραλία είναι μεν διασκεδαστική, αλλά ποσό καλύτερα θα ήταν να μαζευόσασταν με την παρέα στο σπίτι και να πλατσουρίζατε στην πεντακάθαρη πισίνα σας, χωρίς να στριμώχνεστε στις πλαζ και να βαρυγκωμάτε στην ατελείωτη -τέτοιες μέρες- διαδρομή.

Για εσάς που δεν έχετε ακόμα κάνει το μεγάλο βήμα να ενημερωθείτε για όσα σχετίζονται με την αγορά μίας πισίνας, το κάναμε εμείς.

Επικοινωνήσαμε με τις πλέον εξειδικευμένες εταιρίες κατασκευής πισινών στην Αττική, μάθαμε για την εγκατάσταση, τις τιμές, τις άδειες -που απαιτούν αρχιτεκτονική και ηλεκτρομηχανολογική μελέτη-, και σας διαβεβαιώνουμε πως μία πισίνα μπορεί να είναι ένα πολύ πιο προσβάσιμο είδος πολυτέλειας, σε αντίθεση με ό,τι πιστεύατε μέχρι τώρα.



Aegean Pools

Η εταιρία διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από πισίνες, ανάλογα με αυτό θέλετε να προσαρμόσετε στο χώρο σας.

Θα έλεγε κανείς ότι υπάρχουν δύο κατηγορίες σχεδίων. Οι Classic, με τις οποίες επιλέγετε εσείς το σχέδιο, τα μέτρα και το βάθος της πισίνας που θέλετε, σε διαστάσεις από 6.00x3.00 μέχρι 12.30x6.30, και οι Vogue, που εγκαθίστανται γρήγορα και συνδυάζουν υψηλή ποιότητα με περιορισμένες απαιτήσεις συντήρησης.



Στον εξοπλισμό μίας πισίνα περιλαμβάνονται η φίλτρανση, οι ηλεκτρονικοί πίνακες, ο υποβρύχιος φωτισμός, η υπερχείλιση, η επένδυση με liner, οι πλάκες περιμέτρου, τα σκαλοπάτια, οι χλωριωτές και οι λοιποί αυτοματισμοί, ενώ μπορείτε να προσθέσετε και σύστημα υδρομασάζ, ντουζιέρες, θερμαντήρες, αυτόματη σκούπα, σύστημα ασφαλείας, καλύμματα και υπόστεγα, αξεσουάρ καθαρισμού και διάφορα άλλα παιχνίδια νερού.

Η τιμή μίας πισίνας είναι κάτι πολύ σχετικό. Για μία προκατασκευασμένη πισίνα, με ένα βασικό παραλληλόγραμμο σχέδιο, επένδυση χάλυβα και τις μικρότερες διαστάσεις (6.00x3.00), υπολογίστε ότι η τιμή θα ξεκινήσει από 11.200 ευρώ.

Πρέπει φυσικά να συνυπολογίσετε άλλο ένα ποσό για την έκδοση της άδειας για πισίνα, το οποίο έχει να κάνει με την περιοχή σας και το μέγεθος της πισίνας αλλά και από τον μηχανικό που θα αναλάβει την έκδοση της άδειας.

Το ποσό αυτό κυμαίνεται από 4.000 έως 6.000 ευρώ. Καθώς και το ποσό που θα χρειαστείτε για την εκσκαφή του χώρου, κάτι που αναλαμβάνετε εσείς.

Waterair

Η εταιρία Waterair αναλαμβάνει τη μελέτη της εγκατάστασης και της ανακαίνισης της πισίνας σας.

Διαθέτει μία μεγάλη γκάμα από πισίνες στο σχέδιο και τις διαστάσεις που προτιμάτε. Στην προσαρμογή της πισίνας η εταιρία κατασκευάζει και εμπορεύεται τα δικά της επιχείλια, από φυσικό πωρόλιθο, που προσαρμόζονται σε κάθε είδους πισίνα.

Είναι δυνατά και στέρεα, αντιολισθητικά και απαλά στην αφή. Όσο για τον πυθμένα της, υπάρχει η δυνατότητα αυτός να είναι επίπεδος, επικλινής, ημιβαθύς ή πολύ βαθύς.

Η χωροθέτηση παίζει πολύ μεγάλο ρόλο στη δημιουργία μίας πισίνας.

Πρέπει, λοιπόν να λάβει κανείς υπ’όψιν του τη χρήση του κήπου, τη σύσταση του υπεδάφους και τον συνολικό περιβάλλοντα χώρο, ενώ όσον αφορά στο ύψος και το βάθος μία πισίνας, πρέπει να αναλογιστείτε την ηλικία των παιδιών σας για να μην υπάρξουν ατυχήματα.

Στη Waterair, επίσης, θα βρείτε κάθε είδους αξεσουάρ και μηχανισμό γα την άριστη λειτουργία της πισίνας σας.

Η αρχική τιμή μίας βασικής προκατασκευασμένης πισίνας, με φύλλο αλουμινίου panel προσεγγίζεται στα 8.000 με 8.500 ευρώ, χωρίς το κόστος των εργατικών, που κυμαίνονται στα 2.500 με 3.000 ευρώ, της άδειας και της εκσκαφής, ενώ η διαδικασία της εγκατάστασης θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα.

Poseidon

Η εταιρία Poseidon, με μεγάλη πείρα στον τομέα της πισίνας μας εφιστά την προσοχή όσον αφορά στην πλήρη μελέτη του χώρου πριν την εγκατάσταση της πισίνας.

Δίνει έμφαση στην ποιοτική εγκατάσταση και τις απλές και εργονομικές συνθήκες συντήρησης, χωρίς μεγάλο κόστος και κόπο. Η εταιρία έχει τη δυνατότητα να δημιουργήσει για εσάς την πισίνα που επιθυμείτε, με υπερχείλιση, skimmer ή καταρράκτη.



Επιλέξτε το σχέδιο που προτιμάτε και προσαρμόστε το σε προκατασκευασμένη ή πισίνα από μπετό. Η εταιρία διαθέτει όλα τα απαραίτητα αξεσουάρ όπως μονομπλόκ συστήματα ανακυκλοφορίας/ φίλτρανσης, ειδικό μηχανολογικό εξοπλισμό, τροφοδοτικά συστήματα για χημική επεξεργασία νερού, και αυτόματα συστήματα ρύθμισης της χημικής ισορροπίας του νερού.

Μπορείτε ακόμα να προσθέσετε κάποιο σύστημα υδρομασάζ/ θαλασσοθεραπείας, θόλους κάλυψης και άλλα προστατευτικά εξαρτήματα.

Η τιμή μίας προκατασκευασμένης πισίνας, διαστάσεων 5x10 ξεκινάει από 15.500 ευρώ (για επένδυση από μπετόν και βαφή) και μπορεί να φτάσει τις 25.000 ευρώ ανάλογα με την εγκατάσταση που θα επιλέξει ο ιδιοκτήτης, αλλά και τα υλικά που θα θέλει να χρησιμοποιήσει.

Στην τιμή αυτή δεν συμπεριλαμβάνονται η άδεια, η εκσκαφή και όποια άλλη δουλειά χρειαστεί να γίνει στον περιβάλλοντα χώρο.

Royal Spa

Η εταιρία Royal Spa υποστηρίζει πως υπερέχει σε πολλά σημεία, σε σχέση με τις υπόλοιπες.

Εδώ, λοιπόν, θα βρει κανείς πρωτοποριακή τεχνολογία, δυνατότητα υπέργειας ή επίγειας τοποθέτησης, royal massage πολλαπλών σημείων που ανακουφίζει μυϊκούς πόνους και ημικρανίες, υδροθεραπεία με ζεστό νερό και αρωματοθεραπεία, που όλα αυτά μαζί βοηθούν στην χαλάρωση και την καταπολέμηση του στρες.

Στις δυνατότητες εγκατάστασης ξεχωρίζουν, επίσης, η επιλογή του ιδιοκτήτη όσον αφορά στην εξωτερική επένδυση, η μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και μεγεθών, ο οζονιστής σταθερής συντήρησης νερού +UV, η ισχυρή ιπποδύναμη έως 3 ίππους και ο φωτισμός με ειδικές ίνες για χρωματοθεραπεία.

Στα υπέρ της εταιρίας είναι η μεγάλη γκάμα ανταλλακτικών και η μακρόχρονη εγγύηση.

Σχετικά με τις τιμές, για μία απλή πισίνα διαστάσεων 6x3, με skimmer που ανακυκλώνει το νερό με εσωτερικό μηχανισμό και επένδυση από μπετόν και βαφή, υπολογίστε ότι θα ξεκινήσετε στα 12.000 ευρώ.

Πρέπει να συνυπολογίσετε, ωστόσο, το κόστος της άδειας που για μία τέτοια πισίνα κυμαίνεται από 5.000 έως 7.000 ευρώ, την εκσκαφή, στα 1.000 ευρώ περίπου, αλλά και το κόστος του μπετόν, που ξεκινάει από 230 ευρώ το κυβικό.

Crystal Pools

Η Crystal Pools υπόσχεται ότι μπορεί να δημιουργήσει την πισίνα που ονειρεύεστε, αναλαμβάνοντας το σχέδιο και την κατασκευή από το πρώτο στάδιο, την αρχιτεκτονική ένταξη στο χώρο, μέχρι το τελικό στάδιο της ολοκληρωμένης παράδοσης.



Στα αξεσουάρ που μπορούν να συνοδεύσουν την πισίνα σας περιλαμβάνονται: πισίνες με πλάζ, βότσαλα, δηλαδή, ή ακόμα και ειδική αμμουδιά που μπορούν λειτουργήσουν αντί για σκαλιά, σπα και χαμάμ, βοτσαλωτή επένδυση ή επένδυση ψηφίδας, επιχείλια, αντίθετο ρεύμα, θέρμανση, αυχενομασάζ και υδρομασάζ, πίδακες και ”ομπρέλες”, καθώς και ιονισμό, οζονισμό και υδρόλυση.

Η πρόταση της εταιρίας είναι η επένδυση από gunite.

Πρόκειται για εκτοξευόμενο σκυρόδεμα, ένα μείγμα τσιμέντου και αδρανών υλικών που ξεχωρίζει για την ανθεκτικότητά του και την καλή του ποιότητα. Για μία μεσαίων διαστάσεων πισίνα η εταιρία κοστολογεί ένα συνολικό πακέτο 20.000 ευρώ, χωρίς το κόστος της άδειας ή κάποιου έξτρα αξεσουάρ που ενδεχομένως να επιλέξετε.



Piscina Azul

Μεγάλη ποικιλία σε σχέδια και κατασκευές βρήκαμε, τέλος, στην εταιρία Piscina Azul.

Με πείρα 20 χρόνων, η εταιρία μπορεί να ανταποκριθεί σε κάθε σας απαίτηση όσον αφορά συναρμολογούμενες ή κτιστές πισίνες, παρέχοντας άριστη ποιότητα σε πολύ δελεαστικές τιμές.

Μπορεί, λοιπόν, να δημιουργήσει για εσάς άριστες συμβατικές πισίνες από μπετόν, συναρμολογούμενες ατσαλένιες πισίνες από liner και μπετόν, πισίνες γερμανικής τεχνολογίας Krulland από αλουμίνιο και liner, αλλά και υπέργειες πισίνες κάθε διάστασης.

Στην Piscina Azul, Θα βρείτε τέλος ό,τι μπορεί να χρειαστείτε από προϊόντα πισίνας, αξεσουάρ και ανταλλακτικά, καθώς και να επιλέξετε ανάμεσα στις δύο τεχνικές ανακύκλωσης νερού, με υπερχείλιση ή με skimmer.



* Δείτε στα Σχετικά Links τις διευθύνσεις και τα τηλέφωνα των εταιριών, καθώς και συμβουλές για τη σωστή αγορά πισίνας στο Συνοδευτικό Υλικό.

Έλενα Μπούλια

(13/06/07 - 09:26)

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Μήπως τρώω πολύ γρήγορα;
Η Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία στο Κατάστημα Κράτησης Γυναικών Ελεώνα Θήβας
Webinar Φάκελοι Υγείας με θέμα: ''Καρδιακή ανεπάρκεια & συννοσηρότητες''