Αν υπάρχουν στιγμές που μισείτε την δουλειά  σας, δεν είστε μόνοι. Πολλοί το έχουν περάσει, για κάθε πιθανό λόγο. Και όλες οι δουλειές μπορούν να αρχίσουν να μας επιβαρύνουν, ψυχολογικά αλλά και σωματικά. Ναι, και σωματικά. Πώς μπορεί η δουλειά μας να κάνει κακό στην υγεία μας και στην καρδιά μας;

Οι υπερωρίες κάνουν κακό

Μπορεί να μας βοηθούν να κερδίσουμείσως  κάτι παραπάνω, αλλά μας καταστρέφουν. Οι επιπλέον ώρες σημαίνουν λιγότερο χρόνο για ξεκούραση, για γυμναστική, για κοινωνική ζωή. Και αυτά τα τρία πράγματα είναι προφανώς αναγκαία για την υγεία μας. Ξεκάθαρα πιο αναγκαία από μερικές παραπάνω ώρες στο γραφείο.

Η αδιαφορία επίσης κάνει κακό

Είναι πολύ εύκολο να αισθάνεστε ότι χαραμίζετε τον χρόνο σας σε μία δουλειά που δεν σας ενδιαφέρει και τόσο. Πράγμα που σημαίνει, όμως, ότι έχετε στόχους μπροστά σας και βρίσκεστε σε μεταβατικό στάδιο. Μην σκέφτεστε ότι έχετε μείνει στάσιμοι. Μείνετε πιστοί στους στόχους σας.

Η καθιστική ζωή μας καταστρέφει

Κακά νέα, αν η δουλειά σας συμπεριλαμβάνει… μια καρέκλα, από την οποία δεν σηκώνεστε. Η καθιστική ζωή είναι καταστροφική για την υγεία μας, καθώς αυξάνει τον κίνδυνο παχυσαρκίας. Φροντίστε να κινείστε συχνά, να κάνετε μερικές διατάσεις και να έχετε σωστή στάση όταν κάθεστε.

Ένα κακό αφεντικό καταστρέφει την ψυχική μας υγεία

Είναι πολύ σημαντικό οι ανώτεροί μας να φέρονται με σεβασμό. Το ότι υπάρχει ιεραρχία σε ένα γραφείο δεν σημαίνει πως οι ανώτεροι μπορούν να εκμεταλλεύονται τους υπαλλήλους τους. Προσπαθήστε να θέσετε κάποια όρια σχετικά με το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε να κάνετε. Αν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα συμπεριφοράς, ίσως θα ήταν καλό να το αναφέρετε ψύχραιμα στο τμήμα ανθρώπινου δυναμικού.

Το εργασιακό περιβάλλον μπορεί να επηρεάσει την υγεία μας

Όχι μόνο σε ψυχολογικό επίπεδο (η φασαρία, η ένταση, το στρες…), αλλά και σε σωματικό, καθώς υπάρχουν παράγοντες που δεν σκεφτόμαστε πάντα. Πόσο καθαρός είναι ο χώρος της δουλειάς σας; Πόσο καλό εξαερισμό έχει; Προσπαθήστε να φτιάξετε τον δικό σας χώρο γύρω από το γραφείο σας, όπου θα αισθάνεστε ασφαλείς. Τα ακουστικά με ηχομόνωση θα σας βοηθήσουν με την φασαρία, αν γίνεται ενοχλητική.