Κάθε φορά που ξεκινά η εποχή του κρυολογήματος, ο βήχας γίνεται από τα πιο ενοχλητικά πράγματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε στην καθημερινότητά μας. Εκτός από τον πονόλαιμο, είναι μια μόνιμη παρουσία μέσα στην ημέρα μας που δεν μας αφήνει να συγκεντρωθούμε – ή να ξεχάσουμε με κάποιον τρόπο πως είμαστε άρρωστοι.

Αυτές είναι μερικές φυσικές μέθοδοι για να αντιμετωπίσετε τον βήχα και τον πονόλαιμο, χωρίς να πάρετε φάρμακα.

Νερό

Πάνω από όλα, φροντίστε να πίνετε αρκετό νερό. Ακόμα κι αν πονάει ο λαιμός σας και είναι δύσκολο να καταπίνετε, το σώμα σας χρειάζεται νερό.

Μέλι

Ένα ή δύο κουταλάκια του γλυκού μέλι μπορούν να μειώσουν την παραγωγή βλέννας. Το μέλι σκοτώνει επίσης τα μικρόβια. Αλλά θυμηθείτε, μην δίνετε ποτέ μέλι σε μωρά κάτω του ενός έτους.

Ζεστά ροφήματα

Τα ζεστά ροφήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να μαλακώσετε τον λαιμό σας και να προσφέρουν προσωρινή ανακούφιση. Το τσάι από βότανα όπως το χαμομήλι θα σας ενυδατώσει, κάτι που θα βοηθήσει τον οργανισμό σας να αισθάνεται λιγότερο καταπονημένος. 

Τζίντζερ

Η έρευνα δείχνει ότι ορισμένες ενώσεις μέσα στη ρίζα τζίντζερ μπορούν να χαλαρώσουν τους μύες που σφίγγουν τους αεραγωγούς σας. Μπορείτε να φάτε το τζίντζερ ωμό ή μπορείτε να αναμίξετε αλεσμένη ρίζα τζίντζερ με μέλι και να το βράσετε για να φτιάξετε τσάι.

Ατμός

Η εισπνοή ατμού μπορεί να βοηθήσει με τον βήχα επειδή ηρεμεί και ενυδατώνει τους αεραγωγούς σας. Μπορείτε επίσης να προσθέσετε κάποιο αιθέριο έλαιο όπως μέντα στο νερό. Για την ακρίβεια...

...Μέντα

Η μενθόλη είναι μια δραστική ουσία που μπορεί να σας βοηθήσει να νιώσετε τους αεραγωγούς σας πιο καθαρούς. Το τσάι μέντας θα βοηθήσει αρκετά – μην πάρετε όμως κάποιο προϊόν που περιέχει μέντα μαζί με πράσινο τσάι. Προτιμήστε, αυτή τη στιγμή, το βότανο.

Γαργάρες με αλατόνερο

Παρέχουν μόνο προσωρινή ανακούφιση, αλλά αυτή η ανακούφιση είναι σημαντική. Ζεστάνετε το νερό ώστε να είναι χλιαρό. Θα βοηθήσει στην διάλυση της βλέννας.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Γνωστοί γιατροί απροστάτευτοι απέναντι σε "φαντομάδες" του Διαδικτύου
Πρόγραμμα "Προλαμβάνω": Έρχονται προληπτικές εξετάσεις για καρδιά και παχύ έντερο
Εντοπίστηκαν 50 νέες περιοχές του γονιδιώματος που συνδέονται με κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου στα νεφρά