Το τσάι είναι σύμμαχος του λαιμού μας από τις απαρχές του ανθρώπινου πολιτισμού. Και μπορεί το κρυολόγημα και τα συμπτώματά του να υποχωρούν όταν κάνουν τον κύκλο τους, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ανακουφίσουμε κι εμείς τον εαυτό μας. Μια κούπα τσάι θα βοηθήσει σε αυτό.

Αυτά είναι τα καλύτερα είδη τσαγιού για τον λαιμό μας.

Τσάι μέντας

Μπορεί να βοηθήσει στην απομάκρυνση βλέννας από τους αεραγωγούς. Είναι ιδιαίτερα ενυδατικό και περιέχει κάποια έλαια που έχουν αποσυμφορητική δράση. Επίσης, η μέντα είναι γνωστή για τις αντιοξειδωτικές της ιδιότητες.

Τσάι με λεμόνι

Η βιταμίνη C δίνει μια ενίσχυση στο ανοσοποιητικό μας σύστημα - δεν μπορεί να προλάβει ή να θεραπεύσει το κρυολόγημα, αλλά μπορεί να μειώσει την ένταση των συμπτωμάτων. Φτιάξτε το αγαπημένο σας τσάι και ρίξτε λίγο χυμό λεμόνι μέσα για να λαμβάνετε τα οφέλη του τακτικά.

Χαμομήλι

Το χαμομήλι χρησιμοποιείται στην παραδοσιακή ιατρική εδώ και χιλιετίες. Είναι χαλαρωτικό για την διάθεση και για το στομάχι. Επίσης, μπορεί να βοηθήσει με τον ύπνο.

Τσάι από τζίντζερ

Για να το φτιάξετε, βράστε για λίγη ώρα μια ρίζα τζίντζερ και ρίξτε μέσα λίγο μέλι και λεμόνι. Μπορεί να βοηθήσει με το στομάχι και την ναυτία, ενώ μπορεί επίσης να καθαρίσει τους αεραγωγούς.

Πράσινο τσάι

Το κλασικό πράσινο τσάι θα προσφέρει μια δόση ενέργειας, ενώ ταυτόχρονα περιέχει κατεχίνες, ουσίες με αντιοξειδωτική δράση που θα ενισχύσουν το ανοσοποιητικό σας σύστημα.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ανακοίνωση γιατρών του ΕΚΠΑ και του νοσοκομείου "Αττικόν" για τον θάνατο του Δ. Καλλιάνου
Η αναερόβια άσκηση και τα οφέλη της
Φαρμακευτική δηλητηρίαση στην παιδική ηλικία