Του Δημήτρη Καραγιώργου

Θόρυβο προκάλεσε το δημοσίευμα του Iatronet.gr σχετικά με τη σύσταση επιτροπής παρακολούθησης των κατευθυντήριων γραμμών συνταγογράφησης.

Πρόεδρος της επιτροπής έχει αναλάβει η γενική γραμματέας του υπουργείου Υγείας κ. Χριστίνα Παπανικολάου, ενώ συμμετέχουν και εκπρόσωποι ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Φαρμακοποιοί εξέφρασαν δυσαρέσκεια προς τα συλλογικά τους όργανα, για το γεγονός ότι δεν συμμετέχει στην επιτροπή κανένας εκπρόσωπός τους.

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) κ. Κυριάκος Θεοδοσιάδης (φωτό) ζήτησε εξηγήσεις από το υπουργείο Υγείας και εξέδωσε τη Δευτέρα διευκρινιστική ανακοίνωση, η οποία αναφέρει τα εξής:

'Από το υπουργείο Υγείας μας διευκρίνισαν μετά από ερώτηση - παρέμβασή μας για την απουσία φαρμακοποιού από την σύνθεση της Επιτροπής 'Παρακολούθησης εφαρμογής των κατευθυντηρίων γραμμών συνταγογράφησης', ότι το έργο της επιτροπής αφορά την παρακολούθηση εφαρμογής των θεραπευτικών πρωτοκόλλων, αντικείμενο που αναφέρεται στο πεδίο αρμοδιότητας  της ιατρικής κοινότητας'.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Κάνε το όπως το "Γ. Παπανικολάου": Δεκάδες πρώιμες διαγνώσεις καρκίνου του πνεύμονα
ΠΟΥ: Εντοπίστηκε ιός γρίπης των πτηνών σε αγελαδινό γάλα
Δεκάδες μεταλλάξεις του ιού της Covid σε άντρα που νοσούσε από κορωνοϊό για 1,5 χρόνο