Τις οδυνηρές για ασθενείς και συνοδούς συνθήκες νοσηλείας σε μεγάλα δημόσια νοσοκομεία, αναδεικνύει η Ομοσπονδία εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Απαντώντας στις ανακοινώσεις του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη περί πλεονασμάτων στα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα (εδώ), το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ αποκαλύπτει τρία σοβαρά περιστατικά σε ισάριθμα νοσοκομεία.

Το πρώτο είναι μία φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται θάλαμος του Πανεπιστημιακού νοσοκομείου Πάτρας, όπου ο δικαστικός είχε κάνει καταγγελία για τις συνθήκες νοσηλείας του (εδώ).

Στη φωτογραφία φαίνεται μία ασθενής να βρίσκεται στο κρεβάτι και ο θάλαμος να θερμαίνεται με ηλεκτρική σόμπα αλογόνου.

Σε άλλη φωτογραφία, φαίνεται ένα σκουριασμένο ασθενοφόρο, το οποίο βρίσκεται σε λειτουργία στην Κάσο.

Πολύ σοβαρό είναι έγγραφο της διευθύντριας του Μικροβιολογικού Εργαστηρίου του Πανεπιστημιακού Λάρισας, το οποίο παρατίθεται πιο κάτω.

Στο έγγραφο, που στάλθηκε στις 23 Ιανουαρίου και απευθύνεται στις διοικήσεις του νοσοκομείου και της Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), γίνεται λόγος για έλλειψη υλικού για διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων:

“Θα ήθελα να σάς ενημερώσω ότι, παρά τις προσπάθειές μας, δεν κατέστη δυνατή η προμήθεια των απαραίτητων υλικών για τη διενέργεια μικροβιολογικών εξετάσεων.

Το Μικροβιολογικό Εργαστήριο θα λειτουργήσει μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας και, σε περίπτωση που δεν υπάρξει άμεση προμήθεια, θα αναγκαστούμε να αναστείλουμε, για πολλοστή φορά, τη λειτουργία.

Συγκεκριμένα, δεν μπορεί να διεκπεραιωθεί καμία καλλιέργεια συμπεριλαμβανομένων και των καλλιεργειών αίματος ΕΝΥ (εγκεφαλονωτιαίο υγρό)”.

Φαντασία

Το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ σχολιάζει δηκτικά τις αναφορές του κ. Πολάκη για το πλεόνασμα:

“Όταν η φαντασία ξεπερνάει την πραγματικότητα (επτά έτη κατηφόρα). Όταν οι ασθενείς αντιμετωπίζονται σαν τον γάιδαρο του Χότζα”...

Δημ.Κ.

Επιπλέον Πληροφορίες

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ζεαξανθίνη: Όσα πρέπει να ξέρουμε για το αντιοξειδωτικό των ματιών
Ξεκινά σε λίγες ημέρες το 14ο Συνέδριο Φαρμακευτικού Management
Ποια αντισυλληπτικά συνδέονται με πρόκληση όγκων στον εγκέφαλο