Η περίοδος των εορτών υποτίθεται ότι αποτελεί χαρούμενο διάστημα. Ωστόσο, οι συγκεκριμένες ημέρες μπορούν να οδηγήσουν σε….ημικρανίες.

Ο Dr. Larry Newman, διευθυντής στο Headache Institute του St. Luke's-Roosevelt Hospital στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι το γραφείο του είναι πιο απασχολημένο από ποτέ την περίοδο των εορτών.

Όμως τι είναι αυτό που οδηγεί σε ημικρανίες τη συγκεκριμένη περίοδο;

Ο Newman δήλωσε ότι αν σκεφτούμε τα αίτια των ημικρανιών, όλα φαίνεται πως συμμετέχουν, τη συγκεκριμένη περίοδο. Το στρες, οι αλλαγές στον ύπνο, η παράλειψη γευμάτων, η ανεπάρκεια πρόσληψης υγρών.
Επίσης, οι τροφές που τρώτε στις συγκεντρώσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν αίτιο ημικρανίας, δήλωσε ο Newman.

Οι παρακάτω τροφές μπορεί να προκαλέσουν ημικρανίες.

  • Κόκκινο κρασί
  • Σοκολάτα
  • Ροφήματα με καφεΐνη
  • Ορισμένα είδη τυριού, ξηρών καρπών και σνακ πλούσιων σε νιτρώδη, όπως το πεπερόνι.

Φυσικά, οι μυρωδιές της εορταστικής περιόδου-όπως των κεριών- και οι αλλαγές στον καιρό μπορούν να οδηγήσουν σε ημικρανία, δήλωσε ο Newman.

Το στρες, βέβαια, δεν βοηθά.

Ο Newman δήλωσε ότι αν σκεφτούμε την περίοδο των εορτών, αντί να είμαστε ευτυχισμένοι είμαστε αγχωμένοι. ‘’Θα τα καταφέρω στη συγκέντρωση’’; ‘’Θα προλάβω να μαγειρέψω’’; ‘’Ποιος θα έρθει σπίτ’’ι; αναρωτιόμαστε. Ο καλύτερος τρόπος να αποφύγουμε το στρες είναι να μην αναλάβουμε μόνοι μας τα πάντα. Ζητήστε βοήθεια, συμβουλεύει ο ειδικός.

Ο Newman πρόσθεσε ότι όσοι πάσχουν από ημικρανίες θα πρέπει πάντα να έχουν μαζί τους τα φάρμακά τους σε περίπτωση που εμφανιστεί μια.

Έρευνες έδειξαν ότι όσο πιο γρήγορα πάρει κάποιος τα φάρμακά του τόσο πιο σύντομα θα υποχωρήσει ο πονοκέφαλος και τόσο λιγότερο πιθανό είναι να επιστρέψει.

 

Πηγές:
Ξένος τύπος.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Η μοναξιά αυξάνει τον κίνδυνο θνητότητας σε επιζώντες από καρκίνο
CoViD-19: Συχνότερη η απώλεια όσφρησης μετά από μόλυνση με παραλλαγή Άλφα
ΚEΘΕΑ Ήπειρος: Πρόγραμμα κατάρτισης ‘’Αρωματικά-Φαρμακευτικά Φυτά’’