Ξεφεύγει η κατάσταση με τη διασπορά του κορωνοϊού στο Δρομοκαΐτειο.

Σύμφωνα με πληροφόρηση από τον Μιχάλη Γιαννάκο, πρόεδρο της Ομοσπονδίας εργαζομένων στα νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) και εργαζόμενο στο συγκεκριμένο ίδρυμα, ο αριθμός των ασθενών στο γηροψυχιατρικό τμήμαπου φέρουν τον ιό ανέβηκε, από 16 που ήταν χθες, σε 24 σήμερα, ενώ έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό και δύο εργαζόμενοι.

Οι περισσότεροι θετικοί ασθενείς είχαν εμβολιασθεί με τη δεύτερη δόση, τρείς ημέρες πριν, από εμβόλια που είχαν περισέψει. Ο κ. Γιαννάκος σημειώνει πως, χθες το βράδυ, τρεις ασθενείς εμφάνισαν σοβαρά συμπτώματα και διεκομίσθησαν σε εφημερεύοντα νοσοκομεία, όπου και νοσηλεύονται.

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα - όπου υπάρχει διασπορά - πέθανε χθες το βράδυ ασθενής, με αρνητικό rapid test. Οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου βρίσκονται σε επαφή με τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία ταφής της.

Στο γηροψυχιατρικό τμήμα νοσηλεύονται ακόμη 15 ασθενείς αρνητικοί στον ιό, αλλά κινδυνεύουν λόγω της διασποράς που παρατηρείται.

Οι ελάχιστοι διαθέσιμοι εργαζόμενοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια: μόλις τρεις νοσηλευτές στη βάρδια, χωρίς γιατρό, μπαίνουν στους θαλάμους ασθενών με συμπτώματα από λοίμωξη με κορωνοϊό.

Την ίδια ώρα, με εισαγγελικές παραγγελίες, φτάνουν στο νοσοκομείο διεγερτικοί ασθενείς, οι οποίοι ανακαλύπτονται στο εφημερείο θετικοί στον ιό.

Για σήμερα το μεσημέρι, έχει προγραμματιστεί σύσκεψη για τον τρόπο διαχείρισης της ανεξέλεγκτης κατάστασής.  

Δημ.Κ.

Ειδήσεις υγείας σήμερα
Ποια είναι τα οφέλη του πράσινου τσαγιού
Να τρέχω με τις φτέρνες ή με τις μύτες των δαχτύλων του ποδιού;
Σύσταση για διακοπή των ινσουλινοεκκριτικών φαρμάκων πριν από την επέμβαση